Jaska i okolicaVijesti

Jastrebarsko postaje ‘Grad dobre energije’

Jastrebarsko postaje Grad dobre energije. Deklaraciju je jutros potpisao gradonačelnik Zvonimir Novosel, čime je naš grad postao šesti od ukupno deset hrvatskih gradova prve nacionalne turneje pod nazivom Dobra energija.

Turneju organizira i provodi Zelena energetska zadruga, a do sada su se u projekt Dobre energije uključili Varaždin, Vrbovec, Karlovac, Velika Gorica Križevci i danas Jastrebarsko.

 

Hajdana Rukavina, članica organizacijskog tima turneje Dobra energija kaže i da je u svim gradovima koji su do sada potpisali Deklaraciju o dobroj energiji, bilo organizirano predstavljanje na otvorenom za sve zainteresirane građane, pa će tako biti danas od 16 do 18 sati u perivoju dvorca Erdödy gdje će imati svoj promotivni štand.

Vlastitih malih sunčanih elektrana u budućnosti bi u Hrvatskoj trebalo biti sve više jer je naša zemlja, kada je u pitanju sunčeva energija, pri vrhu europske ljestvice s prosječnih 2.600 sunčanih sati godišnje. Poticanje vlastite opskrbljenosti energijom, zato je sve važnije, a aktivna uloga jedinica lokalne samouprave u tome je ključna, pa se grad Jastrebarsko uključio i u taj još jedan zeleni projekt u Jastrebarskom. Gradonačelnik Zvonimir Novosel:

 

Postavljene solarne panele na krovovima obiteljskih kuća na području grada Jastrebarskog može se vidjeti, no na javnim zgradama i objektima nema još ni jednog.

 

Ponovimo još jednom da građani, zainteresirani za postavljanje solarnih panela na krovove, kao i energetske zadruge, te općenito solarne projekte, mogu od 16 do 18 sati posjetiti štand Zelene energetske zadruge u perivoju dvorca Erdödy gdje će doznati sve što ih zanima.

Slična tema:

Back to top button