Jaska i okolica

JASTREBARSKO – sedmi mali grad Europe za privlačenje stranih ulaganja

Jastrebarsko je jedan od 10 malih gradova u Europi s najbolje razrađenim strategijama za privlačenje stranih ulaganja! Ugledni poslovni britanski časopis Financial Times, Jastrebarsko je, naime, uvrstio u top 10 mikro europskih investicijskih destinacija budućnosti!

Uz Jasku, koja je zauzela sedmo mjesto, na ovom prestižnom popisu najpoželjnijih ulagačkih destinacija na razini europskih mikro gradova, iz Hrvatske se nalazi samo Ivanec iz Varaždinske županije, kojeg je Financial Times, smjestio na prvo mjesto ove liste od top 10 malih gradova u Europi (manjih od sto tisuća stanovnika) s najbolje razrađenim strategijama za privlačenje stranih ulaganja.

Osim Ivanca i Jastrebarskog, u niti jednoj drugoj kategoriji, od megalopolisa i velikih, preko srednjih, malih i mikro gradova do regija, nema baš nijednog drugog grada, a ni županije iz Hrvatske.

„Ovo priznanje najbolje pokazuje da smo bili u pravu kada smo strategiju razvoja velikim dijelom usmjerili na poticanje izravnih inozemnih ulaganja. Ovo nije priznanje samo za mene i moje suradnike, već i za sve stanovnike našega grada, kao i za izuzetan imidž Jastrebarskog!“ – izjavio je gradonačelnik Zvonimir Novosel, koji će nagradu preuzeti u Cannesu 15. ožujka ove godine.

TOP10

 

Našem gradu ovo nije prvo međunarodno priznanje

2012. godine Grad Jastrebarsko postao je prvi hrvatski grad koji je proglašen jednim od gradova budućnosti Južne Europe, a 2013. hrvatsko izdanje časopisa Forbes, po drugi je put Jastrebarsko uvrstilo među 20 gradova koji su odabrani kao pokretači Hrvatske, dok je 2014. Jastrebarsko dobilo prestižnu nagradu Europske komisije – za projekt „Sa štednom rasvjetom do uštede i čistog okoliša“ u kategoriji Green Light.

U studenom prošle godine na konferenciji malog i srednjeg poduzetništva u Luxembourgu, u kategoriji ’’Poboljšanje poslovnog okruženja’’, Jaska je predstavljala Hrvatsku i osvojila drugo mjesto, a nakon toga, na konferenciji Pametni gradovi – gradovi budućnosti – SMART CITIES, u sklopu projekta Poslovnog dnevnika koji promovira izvrsnost i inovativnost rješenja implementiranih u hrvatskim gradovima, Grad Jastrebarsko ’’odnio’’ je nagradu u kategoriji ’’Pametnija uprava’’, inovativnim informatičkim rješenjem Web Gis sustava održavanja komunalne infrastrukture.

[su_button url=”http://radio-jaska.mobapp.at” target=”blank” style=”flat” background=”#c61309″ color=”#ffffff” size=”5″ wide=”yes” center=”yes” radius=”10″ icon=”icon: mobile-phone” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Isprobaj mobilnu aplikaciju[/su_button]

Uz sve to, Jaska je dobila i BFC certifikat zbog stvaranja povoljne poduzetničke sredine.

’’Jastrebarsko je ponovno proglašen kao jedan od najpoželjnijih gradova za ulaganje, što je dokaz da mali gradovi, ukoliko imaju funkcionalnu upravu i kompetentne ljude, mogu ostvariti velike rezultate. Ulaganje u razvoj Gospodarske zone Jalševac, izgradnja komunalne i poduzetničke infrastrukture, uspješno realizirani projekti poput izgradnje nadvožnjaka preko pruge, obnove perivoja dvorca Erdödy, izgradnje niskoenergetskog vrtića, brige o okolišu i dr. rezultat su rada gradskog tima koji uz stručnost, znanje, upornost i kompetenciju privlači i druge investicije, a čime se ujedno i povećava životni standard naših sugrađana’’ – ističe gradonačelnik Zvonimir Novosel.

 

Foto: Grgas Studio

Komentari:

Oznake

Slične teme:

Close