I7BORI

LOKALNI IZBORI 2017. | Počinju izborni rokovi

S današnjim je danom na snagu stupila Vladina odluka da se u nedjelju 21. svibnja održe redovni lokalni izbori.

Od petka 21. travnja do ponoći 4. svibnja (rok za kandidiranje) u 576 nadležnih izbornih povjerenstava moraju pristići prijedlozi kandidacijskih lista.

Povjerenstva potom imaju rok od 48 sati (do ponoći 6. svibnja) da sastave i objave sve pravovaljano predložene kandidacijske liste i zbirnu listu za izbor članova predstavničkih tijela te za izbor načelnika, gradonačelnika i župana i njihovih zamjenika.

Danom objave zbirnih lista počet će izborna kampanja koja će trajati do ponoći 19. svibnja, odnosno 14 dana.

Izborna šutnja, vrijeme u kojem je zabranjena promidžba, kao i objava privremenih rezultata te procjena rezultata, trajat će cijelu subotu 20. svibnja te u nedjelju 21. svibnja do 19 sati, kad se zatvaraju birališta.

Počevši s petkom 21. travnja u prodavaonicama Narodnih novina mogu se kupiti obrasci za kandidiranje i provedbu izbora.

S današnjim se danom, pak, raspuštaju lokalna predstavnička tijela, mandati načelnika, gradonačelnika i župana ostaju dok na dužnost ne stupe novi.

Na svibanjskim izborima hrvatski će birači birati članove predstavničkih tijela – vijeća i skupština, općina, gradova i županija te općinske načelnike, gradonačelnike i njihove zamjenike, a u Gradu Jastrebarskom i Općini Pisarovina birati će se i članovi Vijeća mjesnih odbora.

Komentari:

Oznake

Ako ste propustili:

Adblock software detektiran

Podržite nas tako da dozvolite prikaz oglasa u svom browseru