Jaska i okolicaVijesti

U razvoj poduzetničke zone u Općini Pisarovina uloženo preko 16 milijuna kuna

U Općini Pisarovina predstavljen je projekt „Razvoj infrastrukture poduzetničke zone Pisarovina“ čiji cilj je razvoj poduzetništva i povećanje broja investitora. Projekt je vrijedan više od 16 milijuna kuna, od čega je bespovratnih sredstava preko 9,5 milijuna kuna.

“Preostali iznos od 6,5 milijuna kuna realizirat ćemo sredstvima Općine Pisarovina. Općinsko vijeće već je donijelo Odluku o kreditnom zaduženju preko Hrvatske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 2 milijuna kuna, a podnesen je i zahtjev prema Zagrebačkoj županiji za subvencioniranje izgradnje komunalne infrastrukture u iznosu od 1 milijun kuna” – rekao je za predstavljanja ovog projekta načelnik Općine Pisarovina Tomo Kovačić.

Cilj projekta je ulaganje u razvoj i kvalitetu prometne i zelene infrastrukture te javne rasvjete kako bi se intenzivirala aktivacija Poduzetničke zone te povećao broj investitora. Provođenjem projektnih aktivnosti poboljšat će se dostupnost infrastrukture Poduzetničke zone Pisarovina te će ona postati privlačnija potencijalnim ulagačima. Ciljna skupina ovog projekta su poduzetnici/investitori s područja Zagrebačke županije i grada Zagreba, ali i šire.

“Za Zagrebačku županiju su prije dvadesetak godina govorili da je predgrađe Zagreba. Danas je to jedna od gospodarski najuspješnijih Županija u RH u kojoj se proizvode dijelovi za Mercedes u Pisarovini, Rimčev automobil i baterije u Svetoj Nedelji, a uskoro i dijelovi za avione u Jakovlju” – rekao je župan Stjepan Kožić te dodao kako je županija do sada u razvoj svojih poduzetničkih zona uložila preko 50 milijuna kuna, a samo u općini Pisarovina 6,2 milijuna kuna.

Ukupna vrijednost investicije je 16,76 milijuna kuna, a za provođenje projekta dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 9,5 milijuna kuna. Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., financiranog sredstvima EU fonda za regionalni razvoj, a razdoblje trajanja projekta je od srpnja 2019. do srpnja ove godine.

Foto
Zagrebačka županija
Izvor
Zagrebačka županija

Sličan sadržaj

Back to top button