SportVijesti

Mlada stolnotenisačica Pustaj nastupila za U-13 reprezentaciju Hrvatske

Pustaj i Oslaković vrlo dobre na Prvenstvu Hrvatske za kadetkinje i najmlađe kadetkinje

Članica stolnoteniskog kluba Jaska, Victoria Pustaj, po prvi put je nastupila za Hrvatsku U-13 reprezentaciju na međunarodnom WTT Youth Contender turniru u Varaždinu koji je okupio 260 stolnotenisačica i stolnotenisača iz 28 zemalja svijeta, a turnir se bodovao za svjetsku rang listu.

Nažalost, ni jedna od hrvatskih stolnotenisačica kategorije U-13 nije se uspjela plasirati u glavni ždrijeb turnira, ali Victoria je od svih bila najbliže prolasku skupine. U odlučujućem susretu za drugo mjesto u skupini naša stolnotenisačica je protiv Morsch vodila 2:0 u setovima, ali Njemica je u neizvjesnom meču ipak okrenula susret u svoju korist i na taj način izborila prolaz.

Pustaj i Oslaković vrlo dobre na Prvenstvu Hrvatske za kadetkinje i najmlađe kadetkinje

Vrlo dobre nastupe imale su stolnotenisačice STK Jaska, mlađa kadetkinja Victoria Pustaj i najmlađa kadetkinja Viktorija Oslaković na Prvenstvu Hrvatske u Osijeku. Victoria Pustaj nastupila je u višoj starosnoj kategoriji kadetkinja i ostvarila plasman u četvrtfinale gdje je poražena od dvije godine starije prve nositeljice i kasnije prvakinje Hrvatske Marle Vidaković iz zagrebačke Mladosti izgubivši sa 4:1 u setovima (15,-9,7,9,8) ali uz veliki
pruženi otpor u svim izgubljenim setovima. Sasvim je jasno da je time dosegla svoj trenutni maksimum i da je bilo malo više sreće u ždrijebu vjerojatno bi stigla i do medalje. Slično je bilo i u ženskim parovima gdje je sa Brunom Gučin iz STK Stubica također okončala u četvrtfinalu. U mješovitim parovima igrajući sa Gabrijelom Marjanovićem iz STK Vodovod Osijek izborila je osminu finala. Victoria nakon nastupa u Osijeku drži visoko peto mjesto na aktualnoj rang listi kadetkinja Hrvatske.

Vrlo dobru igru u Osijeku prezentirala je i Viktorija Oslaković u kategoriji najmlađih kadetkinja gdje je bez izgubljenog seta prošla razigravanje po grupama te kasnije u završnici ostvarila plasman također u četvrtfinale među osam najboljih što je sasvim realno s obzirom na njeno sedmo mjesto na rang listi najmlađih kadetkinja Hrvatske.

Sličan sadržaj

Back to top button