Jaska i okolicaVijesti

Nastavlja se “priča” o sportskoj dvorani u Klinča Selima

"Nema smisla udarati po lopti koja je već ušla u mrežu"

Nakon što su prošlog tjedna o izgradnji odnosno ne izgradnji, sportske dvorane pri osnovnoj školi u Klinča Selima, press konferenciju održali SDP-ovi Mihael Zmajlović i Andrea Grdiša, oglasio se HDZ-ov klinčaselski načelnik Miljenko Vučković.

Objavljujemo njegovo priopćenje, pod naslovom “Nema smisla udarati po lopti koja je već ušla u mrežu”.

U priopćenju stoji:

Županijski vijećnik Mihael Zmajlović, neki je dan u Klinča Selima ispred novo izgrađenje osnovne škole, zajedno s klinčaselskim SDP-ovcima održao konferenciju, na kojoj je u više navrata prozvao župana Stjepana Kožića, kako bi trebao uvrstiti gradnju sportske dvorane u proračun za 2020.-tu godinu. Taj istup iznenadio je načelnika Miljenka Vučkovića, koji tvrdi – da je izgradnja dvorane već uvrštena u proračun za sljedeću godinu.

“Ovom prilikom nije mi namjera braniti župana, a nema niti razloga za to, jer su sredstva za izgradnju sportske dvorane uvrštena u proračunu za 2020. godinu, a koji će vjerujem biti izglasan na Skupštini Zagrebačke županije, gdje gospodin Zmajlović više nije predsjednik Skupštine niti njegova stranka ima većinu u Skupštini. Njegovo zauzimanje za izgradnju dvorane u Klinča Selu je čisto politikanstvo i vrijeđanje stanovnika Općine Klinča Sela s obzirom na to, da zasluge pripisuje sebi unatoč činjenici da za donošenje ovakvih odluka nema niti snage, a još manje zasluga. Gospodin Zmajlović je očito doznao da dvorana ulazi u proračun za iduću godinu, pa je brže bolje pokušao na iznimno jeftin i nekorektan način prikupiti neke političke bodove koji mu po ničemu ne pripadaju.” – stoji u priopćenju načelnika Miljenka Vučkovića, koji je na čelu klinčaselske Općine već treći mandat, te stoga, kako ističe, on i snosi odgovornost za razvoj svoga kraja. “Ja sigurno neću dopustiti da se bilo tko ne zasluženo kiti našim teško stečenim rezultatima, a po najmanje ću dopustiti da netko na ovakav način vrijeđa i podcjenjuje stanovnike Klinča Sela, pokušavajući od njih praviti neuke bedake.” – poručuje načelnik Vučković, te ističe da se on nikada ne miješa u “susjedna dvorišta”.

“Ovom prilikom želim poručiti gospodinu Zmajloviću, kako bi mu bilo pametnije da je pressicu napravio u Jastrebarskom na prostoru Sajmišta na temu planiranoga projekta nove osnovne škole. Ili da pojednostavim, stvari stoje ovako: Mi u Klinča Selima sagradili smo osnovnu školu koju smo kao Općina i sufinancirali, imamo jedno smjensku nastavu, imamo produženi boravak za učenike, što također financiramo iz općinskog proračuna, a iduće godine gradimo sportsku dvoranu na zadovoljstvo naše djece, roditelja i svih stanovnika Općine. Ako se gospodin Mihael Zmajlović poziva na to, da je pressicu u Klinča Selima organizirao kao županijski vijećnik, trebao bi biti svjestan, kako on u Zagrebačkoj županiji, na gradnju sportske dvorane u Klinča Selima ima utjecaj otprilike kao i ja na vremensku prognozu, dakle, nikakav.

Ali ja mu ipak zahvaljujem na tome, pa se nadam da će iz tog razloga i podržati županijski proračun.”- ističe načelnik Miljenko Vučković, te poručuje kako ponekad u svemu ipak treba imati mjeru. “Nema smisla uporno udarati po lopti, koja je već ušla u mrežu, a ovoga puta su to sportska dvorana i proračun Zagrebačke županije.” – zaključno ističe u svom priopćenju načelnik Općine Klinča Sela Miljenko Vučković.

Povezane vijesti

Back to top button