Jaska i okolicaVijesti

Noć muzeja u Cvetkoviću svake godine sve sadržajnija | audio, foto, video

Noć muzeja, sada već 4.  godinu za redom, održana je u Cvetkoviću. To gradsko naselje iz godine u godinu priprema sve zanimljivija i raznolikija događanja u Noći muzeja, a protekloga petka prezentirano je vatrogastvo i lovstvo, te etno soba i stari trkatori, sve popraćeno kulturno umjetničkim programom.

U suradnji s mještanima, Noć muzeja organizirali su: Mjesni odbor Cvetković, tamošnje Lovačko društvo Kuna, DVD Cvetković i KUD Cvijet, a uz pokroviteljstvo Grada Jastrebarskog i Centra za kulturu. S predsjednikom cvetkovačkog mjesnog odbora – Ivanom Bakšićem, razgovarao je naš Zdenko Vuković Cena:

 

I ovogodišnja Noć muzeja u Cvetkoviću održana je na gospodarstvu Ivice Batušića koji je i idejni začetnik ove manifestacije:

 

Sličan sadržaj

A između ostalog, moglo se vidjeti 13 različitih oldtimer traktora, mogla se razgledati i stara vatrogasna oprema, među kojom i preko 100 godina stara vatrogasna kola koja su prilikom intervencije vukli konji. Za ovogodišnju Noć muzeja, u novoizgrađenom prostoru, uređen je i bogati postav ETNO sobe odnosno “Cvetkovače iže”, a članovi lovačkog društva Kuna pripremili su bogatu izložbu fotografija, trofeja i preparirane divljači. Naš novinar razgovarao je i s Miroslavom Borkovićem, predsjednikom cvetkovačkog lovačkog društva:

 

U glazbenom dijelu Noći muzeja, nastupili su: Puhački orkestar DVD-a Cvetković, KUD Cvijet i rogista Lovačkog društva Kuna, a posjetitelje je nasmijao zanimljivi igrokaz na temu grofa Erdödy-a i njegovog odlaska u lov. Noć muzeja u Cvetkoviću posjetio je protekloga petka izuzetno veliki broj građana svih generacija.

 

 

Sličan sadržaj

Back to top button