Jaska i okolicaVijesti

Održan sastanak na temu slučaja obitelji Jambrović

Kuća obitelji Jambrović iz Drage Svetojanske teško je stradala u nedavnom razornom potresu i postala neuporabljiva za stanovanje. Odmah po tom saznanju Grad Jastrebarsko ponudio je alternativni smještaj na dvije lokacije što obitelj nije prihvatila.

Nakon neprihvaćanja alternativnih smještaja, s ciljem pronalaska nekog drugog rješenja do obnove njihove kuće, gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegov zamjenik Stipe Bučar jučer su održali sastanak s predstavnicima mjesnih odbora Draga Svetojanska, Sveta Jana, Gorica Svetojanska i Toplice, a sastanku je u ime obitelji nazočila Andrea Jambrović.

Naime, kako bi pomogli svojim sugrađanima Grad Jastrebarsko je već ranije ponudio ovoj jaskanskoj obitelji nekoliko privremenih rješenja do obnove njihove kuće ili nekog drugog trajnog rješenja. Obitelji Jambrović tako je na raspolaganje ponuđena stambena kuća s gospodarskim objektima u Gornjoj Reki koja je spremna za useljenje, prostrana, grijana i s novom stolarijom te kao takva predstavlja kvalitetno rješenje za privremeni smještaj. Drugo ponuđeno rješenje Jambrovićima iznašlo se u suradnji s upravom DVD-a Jastrebarsko koje im je ponudilo apartman njihovog vatrogasnog doma.

Kako stoji u današnjem gradskom priopćenju – bez obzira na opasnost od urušavanja objekta na što je obitelj Jambrović više puta upozorena, oni ne želi napustiti svoju kuću niti prihvatiti bilo koje od ponuđenih, po mišljenju prisutnih na sastanku, razumnih rješenja. Prema riječima i stavu s jučerašnjeg sastanka gospođa Jambrović ostaje kod svog mišljenja te inzistira na kontejneru kojeg bi trebalo smjestiti u njihovo dvorište.

S obzirom da Grad Jastrebarsko ne posjeduje kontejner u svom vlasništvu niti trenutno može pribaviti zadovoljavajući i raspoloživi, poduzeti su koraci za nabavku novoga, koji će čim stigne biti dodijeljen ovoj obitelji na korištenje.

Gospođa Jambrović prilikom sastanka upoznata je i sa činjenicom da se zbog velike potražnje na najugroženijim područjima kontejner čeka i više od mjesec dana te joj je u nekoliko navrata skrenuta pozornost na privremeno preseljenje u jedan od ponuđenih lokacija, ponajviše zbog mogućnosti urušavanje njihove kuće i ugroze životne sigurnosti.

Obitelj su predstavnici Grada Jastrebarskog i načelnik Stožera civilne zaštite obišli još 31. prosinca prošle godine, a o sudbini same kuće konačno mišljenje dati će statičar nakon obilaska planiranog 12. siječnja. – navode iz Grada.

Osim o ovom i obzirom na činjenicu da je na području Svete Jane u potresa stradala imovina još dvije obitelji – Jagodić i Mlinarić, kojima je također potrebna pomoć, na sastanku se razgovaralo i o već ranije poduzetim radnjama kao i daljnjim koracima i prijedlozima u vezi rješavanja njihovih situacija. O konkretnim potezima odlučit će se nakon konačnog mišljenja statičara.

Grad Jastrebarsko, kao i uvijek do sada kada je to bilo potrebno slučaj, pružit će svu potrebu podršku ugroženim obiteljima sa svog područja te pomoći u obnovi. Uz to, kao i uz svakodnevni angažman i pomoć naših vatrogasaca i drugih sugrađana, kako na jaskanskom tako i na području Sisačko-moslavačke županije, Grad Jastrebarsko uključit će se u i obnovu kuće obitelji s postradalog područja. – stoji u priopćenju Grada Jastrebarskog.

Sličan sadržaj

Back to top button