Jaska i okolicaVijesti

Otvorene prijave za četiri nove stipendije Gradskog kazališta Jastrebarsko

Gradsko kazalište Jastrebarsko objavilo je Natječaj za dodjelu stipendije za učenike slabijega socijalnog statusa “Život i smijeh” za školsku 2019./2020. godinu.

Jaskansko će kazalište zahvaljujući najuspješnijem izdanju festivala “Život i smijeh” u rujnu dodijeliti četiri nove učeničke stipendije za koje su financijska sredstva osigurana zahvaljujući iznimnom odazivu publike na program festivala, ali i podrškom pokrovitelja i sponzora.

“Jaska je dva tjedna u svibnju i lipnju ove godine doslovce disala s našim festivalom, a sada je red da naše kazalište olakša ‘disanje’ jaskanskim srednjoškolcima. U svega šest godina organizacije festivala osigurali smo sredstva za čak 12 učeničkih stipendija po čemu smo jedinstveni u Hrvatskoj, ali i šire. Vjerujem da će ovogodišnju priliku iskoristiti oni kojima je stipendija najpotrebnija i koji će njome olakšati vlastito školovanje” – izjavio je povodom objave festnatječaja Velimir Kokot, predsjednik jaskanskog Gradskog kazališta.

Na ovogodišnji se natječaj za dodjelu stipendije mogu prijaviti učenici svih razreda Srednje škole Jastrebarsko, ali i drugih srednjih škola koji imaju prebivalište u Jastrebarskom i zadovoljavaju ostale uvjete iz natječaja koji se mogu pogledati zajedno sa svim ostalim detaljima i popisom potrebne dokumentacije i obrazaca putem linkova dostupnih na službenoj web stranici GKJ.

Stipendija i dalje iznosi 500 kuna mjesečno i bit će isplaćivana za 10 mjeseci školske godine 2019./2020. Natječaj je otvoren do 29. kolovoza, a po njegovom završetku biti će objavljeni rezultati, te će javnosti biti predstavljeni novi stipendisti Gradskog kazališta Jastrebarsko

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close