Jaska i okolicaVijesti

Peteročlana obitelj Benko: “Više djece zahtjeva financijske izdatke, ali ako ima volje i ljubavi, nema prepreka” | audio, foto

Početkom svake godine gradonačelnik Zvonimir Novosel posjećuje prvo novorođeno dijete na području grada Jastrebarskog, pa je tako jučer sa svojim zamjenicima i suradnicima, boravio u Donjem Desincu gdje je obitelji Benko uručio gradsku financijsku pomoć za opremu njihovog trećeg djeteta, malenoga Andreja rođenog 5. siječnja.

foto: Grad Jastrebarsko

Gordana i Robert Benko:

 

Ovakvo razmišljanje sa zadovoljstvom je jučer slušao gradonačelnik Zvonimir Novosel koji je podsjetio da Grad Jastrebarsko, od 2003. godine roditeljima s prebivalištem na području grada iz proračuna isplaćuje pomoć za opremu novorođenog djeteta.

Uz novčanu pomoć za opremu novorođenčadi, grad Jastrebarsko, kao Grad prijatelj djece, i na druge načine brine o svojim najmlađim sugrađanima:

 

Dodajmo ovome da je prije 5 godina u Gornjem Desincu izgrađen i prvi, moderni, nisko energetski vrtić na području Zagrebačke županije, te da Grad najviše ulaže upravo u predškolski odgoj, za što godišnje izdvaja više od 9 milijuna kuna za redovan rad dječjeg vrtića koji djeluje na više lokacija i brine za oko 600 djece.

Foto
Grad Jastrebarsko

Povezane vijesti

Back to top button