SportVijesti

POLUMARATON | Povijesna pobjeda domaćeg trkača – Kristijan Rubinić najbrži!

Po prvi puta u povijesti jaskanskog polumaratona prvo mjesto osvojio je Jaskanac! Član Atletskog kluba Jastreb 99, Kristijan Rubinić, ušao je, naime, prvi u cilj za nedjeljnog, 21. Polumaratona Jaska, ujedno 3. memorijala Predraga Bošnjaka.

 

M 21 km
Ž 21 km

Drugo mjesto osvojio je Matija Razum, a treće Nikola Štefanić. Kod žena, prva tri mjesta osvojile su članice Atletskog kluba Sljeme. Prva je bila Veronika Jurišić, druga Marina Tušek, a treća Dolores Osvaldić.

 

 

Osim polumaratona dužine 21 km, trčalo se i u disciplinama od 5 i 10 km. Na utrci od 10 km, u muškoj konkurenciji prvi je bio Đuro Komlenović, drugi Jaskanac Josip Španić, a treći Dražen Sikirica.

 

Kod žena, u utrci na 10 km, prva je bila Lana Vodopija, druga Martina Šuster, a treća Ivana Herent. Utrku od 5 km najbrže je otrčao Marijan Bakšić:

 

Na 5 km drugi je bio Goran Bakšić, a treći Tihomir Fehervari. Kod žena, prva je bila Petra Jakopović, druga Maja Luketić, a treća Mia Furdi.

 

 

Ovogodišnji 21. Polumaraton Jaska, koji je okupio više od 300 trkača, bio je ujedno i 3. memorijal Predraga Bošnjaka čija je supruga Marina također u nedjelju bila na Strossmayerovom trgu gdje je bio cilj i start ovog natjecanja:

 

Popularni jaskanski Polumaraton, već 21. put za redom uspješno je organizirao Atletski klub Jastreb 99, čija je predsjednica Daria Županić:

 

Zadovoljni su bili i oni koji su ostali bez medalja, a s kojima je u nedjelju također kratko razgovarao naš Zdenko Vuković Cena:

 

Dodajmo još kako su dan ranije, u subotu, u sklopu Polumaratona održane i dječje utrke u perivoju dvorca Erdödy.

 

Opširniji audio izvještaj poslušajte u Središnjici (od 44:15 do 57:35)

 

fotogalerija:

Foto
Grad JastrebarskoRadio JaskaAtletski klub Jastreb 99

Povezane vijesti

Back to top button