192/193 infoVijesti

Predstavljeno intenziviranje kampanje “Manje oružja, manje tragedija”

Gosti u studiju Tomislav Baštek i Mislav Švigir

Narednih mjesec dana u Jastrebarskom će se pojačano provoditi kampanja “Manje oružja, manje tragedija”!

Naime, od sutra, pa do 15. listopada, građane s područja koje je u nadležnost Policijske postaje Jastrebarsko, dodatno će se poticati na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, streljiva i minsko eksplozivnih sredstava bez kaznenopravnih sankcija, što omogućuje Zakon o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Nacionalna kampanja “Manje oružja, manje tragedija” provodi se u Republici Hrvatskoj od 2007. godine i njome se želi senzibilizirati javnost i potaknuti je na dobrovoljnu predaju oružja, kao i utjecati na podizanje razine svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko eksplozivnim sredstvima. Drugim riječima, želi se potaknuti građane da iz svojih domova izbace ono što život njihovih obitelji može zaviti u crno. Dugoročno, kampanja je povezana sa željom stvaranja sigurnije budućnosti u kojoj će se zlouporaba oružja svesti na najmanju moguću mjeru i težnjom za uspostavljanje veze između javnosti i policije.

Predstojeće, intenziviranje kampanje “Manje oružja, manje tragedija” na našem području jučer su predstavili načelnik PP Jastrebarsko – Tomislav Baštek i policijski službenik Službe prevencije PU Zagrebačke – Mislav Švigir, koji su tim povodom gostovali i u programu Radio Jaske.

 

Kampanja “Manje oružja, manje tragedija”

Sličan sadržaj

Back to top button