Jaska i okolicaVijesti

Projekt “Aleja prvašića” realiziran po peti put | foto, audio

Jaskanska ulica Ante i Davida Starčevića na dionici od križanja s Bakačevom do tzv. obilaznice, dobila je danas “Aleju prvašića.” Prvi razredi jaskanske osnovne škole tamo su, naime, zasadili svoja stabla čime je projekt “Aleja prvašića” realiziran po peti put.

Prva jaskanska “Aleja prvašića” podsjetimo, zasađena je 2016. godine kod Glazbene škole u Jastrebarskom, druga u sklopu Sportskog centra u Domagoviću, treća u Ulici Kralja Tomislava kod Doma zdravlja Jastrebarsko, četvrta u Cvetkoviću kod Područne škole “Ljubo Babić”, a peta je zasađena danas u ulici Ante i Davida Starčevića.

Zbog epidemioloških okolnosti, ove godine prvašići nisu istovremeno sadili svoja stabalca, već je sadnja organizirana po odjeljenjima. Za svaki prvi razred matične i područnih škola bio je određen poseban termin kako bi se izbjegli kontakti među učenicima.

Projekt “Aleja prvašića” u suradnji s Gradom provodi udruga Drušvo naša djeca Jastrebarsko čija je predsjednica Nikolina Ribarić za jutrošnje sadnje drvoreda izjavila:

 

S prvašićima svoje škole bila je i ravnateljica Sanja Sertić.

 

 

Podršku “Aleji prvašića” u Starčevićevoj ulici došli su dati gradonačelnik Zvonimir Novosel, njegovi zamjenici Stipe Bučar i Domagoj Šlat koji je i i član Izvršnog odbora Društva naša djeca Jastrebarsko:

 

Back to top button