Jaska i okolicaVijesti

Slučaj ‘Aleja prvašića’ | Ribarić na presici najavila daljnje provođenje projekta

audio, foto, video

Nakon što je naša sugrađanka Snježana Agostini nedavno optužila Grad i Društvo Naša djeca Jastrebarsko za krađu projekta “Aleja prvašića” i povredu intelektualnog vlasništva, danas je o toj temi održana i konferenciji za medije.

Najprije podsjećamo na riječi Snježane Agostini:

Poznati projekt Aleja prvašića grad koristi i prijavljuje na natječaje bez bilo kakvog odobrenja i dozvole mene kao autorice, a u konačnici i vlasnice zaštićenog autorskog projekta. Projekt kojeg sam gradonačelniku Zvonimiru Novoselu predstavila 2009. godine na njegovu inicijativu i dogovor da ga vodim kroz DND Jastrebarsko koje je tek trebalo otvoriti. Sama sam ga otvarala i financirala kako bi zaživio u dogovorenom roku do 2013. godine. Naime, to je prema našem dogovoru bio posljednji rok za provedbu projekta. Sa moje strane je sve bilo gotovo još 2010. godine. Ali je projekt zaživio tek 2016. Zašto? I što se dešavalo 2013. godine? Zašto i sa kojim pravom svojataju moj projekt. Što njima znači? Zašto im je važan? Dali su shvatili bit projekta? S kojim pravom i temeljem kojeg zakona prljaju nešto što je trebalo biti primjer suradnje, slika jednakosti i zajedništva. Primjer onima kojima ostavljamo ovaj grad i ovaj svijet…

Projekt Aleja prvašića nije niti projekt DND-Jastrebarsko niti je to projekt grada Jastrebarskog. Iza projekta Aleja prvašića u cijelosti stoji imenom i prezimenom Snježana Agostini koja na njemu radi već više od 11 godina bez naknade ulažući svo svoje slobodno vrijeme i isključivo vlastita sredstva.

 

Nikolina Ribarić i Snježana Agostini

Na danas održanoj presici govorila je predsjednica jaskanskog Društva Naša djeca Nikolina Ribarić te najavila daljnje provođenje tog projekta:

 

Puštena je i snimka dijela razgovora sa Snježanom Agostini u programu Radio Jaske u studenom 2016. (nakon što je zasađena prva Aleja prvašića), u kojem ona ističe da je riječ o projektu koji je više od same sadnje drveća te da je jedna od njegovih poruka i njegovanje zajedništva i povezanosti cijele lokalne zajednice.

 

Nakon podsjećanja na izjave idejne začetnice Aleje prvašića prije 4 godine, predsjednica Društva Naša djeca Jastrebarsko, koje provodi projekt, na današnjoj je konferenciji za medije istaknula:

 

Nikolina Ribarić podsjetila je i na kronologiju događaja oko Aleje prvašića:

 

Govoreći o Aleji prvašića, Ribarić je podsjetila i na sljedeće:

 

Ovome je Nikolina Ribarić još dodala:

 

 

Kao i na početku današnje konferencije za medije i na njezinom je kraju najavljena ovogodišnja Aleja prvašića.

 

Obraćanje Nikoline Ribarić, izvor videa Društvo Naša djeca Jastrebarsko:

Cijela današnja konferencija za medije:

Sličan sadržaj

Back to top button