Jaska i okolicaSportVijesti

Promjena na klupi “zelenih”

Nogometni klub Vinogradar iz Mladine u drugi dio sezone ulazi s promjenom na klupi, a umjesto dosadašnjeg Stanka Mršića, novi trener je Roy Ferenčina.

Već trenirao Vinogradar

45-godišnji Roy u igračkoj karijeri nastupao je za Inker Zaprešić, Marsoniju, Hrvatski Dragovoljac i Slaven Belupo, gdje je i ostavio najdublji trag. U 8 godina koliko je nastupao za koprivničke farmaceute, odigrao je 167 utakmica i postigao 11 golova. Kao igrač se umirovio 2005. godine, nakon čega je krenuo u trenerske vode.

U svojoj premijernoj trenerskoj sezoni (2006./2007. ) bio je pomoćnik Elvisu Scoriji na klupi “svog” Slaven Belupa, a prvi posao kao glavnom trenera bio mu je u Lokomotivi u sezoni 2009./2010.

Potom preuzima Slaven Belupo, a u sezoni 2012./2013. bio je trener upravo Vinogradara. Te sezone zeleni su igrali svoju posljednju drugolišku sezonu (šestu u nizu), a natjecanje su završili na 5. mjestu.

2012

Nakon jedne sezone u Mladini, trenerski posao ga vodi u Makedoniju gdje trenira prvoligaša FC Škendiju, a posljednju aktivnu trenersku sezonu (2014./2015.) vodio je Hrvatski Dragovoljac. Sada se Ferenčina ponovno vraća na klupu Vinogradara umjesto Stanka Mršića, koji se u Vinogradaru uspio zadržati samo 7 prvenstvenih kola i pritom zabilježiti 2 pobjede, 3 remija i 2 poraza.

Mršić nogometaše Vinogradara, nakon 15 odigranih kola 3. HNL – zapad, ostavlja na 9. mjestu ljestvice sa zaostatkom od 11 bodova za vodećim Novigradom.

Zajedno s Mršićem, klub napušta i nekolicina igrača (Mačešić, Palčić, Martinac, Gavarić, Pelin, Čučić i Abramović), a novi igrači Vinogradara su Bašić, Strjački, Čuturilo i Dalić.

Odgovor na pitanje – može li Roy Ferenčina, nakon Stjepana Gomerca i Stanka Mršića, za upravu kluba iz Mladine, biti ovosezonska “treća sreća” – dati će naredni mjeseci.

[su_button url=”http://radio-jaska.mobapp.at” target=”blank” style=”soft” background=”#096ad4″ color=”#ffffff” size=”5″ wide=”yes” radius=”round” icon=”icon: mobile-phone”]Preuzmi našu mobilnu aplikaciju[/su_button]

Sličan sadržaj

Back to top button