Jaska i okolicaVijesti

Puhačkom orkestru DVD-a Petrovina Brončana plaketa u Novom Vinodolskom

Puhački orkestar DVD-a Petrovina osvojio je Brončanu plaketu na 31. susretu hrvatskih puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom.

Petrovačkom puhačkom orkestru, na čelu s profesorom Petrom Fabijanićem, Brončana plaketa pripala je u C kategoriji s osvojenih 75,75 bodova.

petr 3

Bogati koncertni program obuhvatio je više od 500 glazbenika, a odvijao se tijekom subote i nedjelje u Domu kulture Novi Vinodolski.

U ovogodišnjem programu Susreta sudjelovalo je ukupno 13 najuspješnijih orkestara koji su pravo nastupa izborili u okviru 8 županijskih i regionalnih natjecanja te 4 samostalna preslušavanja.

Pobjednici Susreta u A i C kategorijama su Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica Varaždin i Gradska limena glazba Petrinja, a sponzori 31. Susreta hrvatskih puhačkih orkestara za najuspješnije orkestre osigurali su vrijedne nagrade u obliku instrumenata i glazbene opreme.

Dodajmo i kako se u subotu navečer, u sklopu promenadnih koncerata, Puhački orkestar DVD-a Petrovina predstavio i na Trgu Ivana Mažuranića u Novom Vinodolskom te izvedbom popularnih skladbi oduševio okupljene šetače na poznatom vinodolskom trgu.

petr 2

Sličan sadržaj

Back to top button