Jaska i okolicaVijesti

U Jaski igra film o događajima u Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata

Ove nedjelje, 13. siječnja od 18 sati u jaskanskoj kino dvorani, prikazuje se igrano dokumentarni film “Glavu dole, ruke na leđa” o događajima u Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata, s naglaskom na sam pad grada, te predaju i odvođenje hrvatskih branitelja i civila u srpske koncentracijske logore s mučenjima i torturama koje su prolazili.

Premijera ovog dramatičnog filma koji traje sat i pol vremena, čiji je autor i redatelj, ujedno i scenarist i producent – Stipe Majić Pipe, održana je prije mjesec i pol dana u Zagrebu a sutra će ga imati priliku vidjeti i Jaskanci.

Njegovo prikazivanje u našem gradu, uz slobodan ulaz, organizira Udruga policije branitelja Jastrebarsko. Osim što prikazuje dramatične trenutke zarobljavanja, odvođenja, maltretiranja i ubijanja hrvatskih branitelja i civila u srpskim koncentracijskim logorima, igrano dokumentarni film “Glavu dole, ruke na leđa” ujedno je i upozorenje da je krajnje vrijeme da se nešto poduzme u otkrivanju počinitelja tih teških zločina. Jer, više od rana zadobivenih torturama u devet mjeseci boravka u srpskim logorima, branitelje boli, kako ističu, nepravda i zaborav.

Sličan sadržaj

Back to top button