Jaska i okolicaVijesti

U petak predstavljanje projekta ‘Obnova i revitalizacija dvorca Erdödy u Jastrebarskom’

Projekt “Obnova i revitalizacija dvorca Erdödy u Jastrebarskom” svečano će biti predstavljen javnosti ovaj petak 27. kolovoza u jaskanskom perivoju s početkom u 20 sati.

Bit će to zapravo svojevrsna predstava, kazališno-scenski i glazbeni program u kojem će sudjelovati mladi glumci s Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu koji će utjeloviti grofa Erdödya i druge povijesne ličnosti te na taj način skrenuti pozornost na činjenicu da je dvorac Erdödy zaštićeno kulturno dobro i simbol našeg grada, a perivoj u kojem se nalazi ujedno i spomenik parkovne arhitekture.

Inače, ukupna vrijednost ovog projekta je nešto preko 73,6 milijuna kn od čega su 49,5 mil. odobrena EU sredstva odnosno projekt se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a razdoblje njegove provedbe je od 29. ožujka 2018. do 16. kolovoza iduće, 2022. godine.

Projekt obuhvaća obnovu i revitalizaciju napuštenog i neadekvatno korištenog zdanja dvorca Erdödy te izgradnju parkirališta kojim se osigurava adekvatan pristup dvorcu.

Foto
Grad Jastrebarsko

Sličan sadržaj

Back to top button