SportVijesti

Rukometni klub Jamnica uspjesima završio natjecateljsku sezonu

Rukometni klub Jamnica iz Pisarovine s dva je velika događaja završio natjecateljsku sezonu – organizacijom međunarodnog turnira u mini rukometu “Pisarovina 2019.” i odlaskom na međunarodni turnir u Italiju.

Ovogodišnje, sedmo po redu izdanje tradicionalnog turnira za mlađe kategorije “Pisarovina 2019.” okupilo je 43 ekipe dječaka i djevojčica u konkurenciji 2008., 2009. i 2010. godišta. Prvo mjesto u konkurenciji dječaka rođenih 2008. godine osvojio je RK PPD Zagreb, u konkurenciji dječaka 2009. godišta najbolji je bio RK Gospić, a u konkurenciji dječaka 2010. godišta RŠK Karlovac.

Domaće predstavnice, igračice rukometnog kluba Jamnica, osvojile su prvo mjesto u kategoriji djevojčica rođenih 2008. godine i treće mjesto u kategoriji djevojčica 2009. godišta. U konkurencijama djevojčica rođenih 2009. i 2010., oba prva mjesta osvojile su igračice zagrebačke Lokomotive.

Sudtirol Summer Cup jedan je od najvećih rukometnih turnira za mlađe kategorije, a na 34. izdanju turnira početkom srpnja sudjelovalo je 140 ekipa iz 7 zemalja, među njima i rukometni klub Jamnica Pisarovina sa mladim igračima podijeljenima u ekipe dječaka i djevojčica rođenih 2006. godine i mlađi.

Na sjeveru Italije, u pokrajini Južni Tirol, dječaci Jamnice su izborili polufinale uvjerljivo osvojivši skupinu s četiri pobjede i jednim neriješenim, a na kraju su osvojili 4. mjesto u konkurenciji 18 ekipa iz Njemačke, Italije, Austrije i Hrvatske. Pisarovinske djevojčice su zaustavljene na korak do polufinala. One su nakon jednog poraza i četiri pobjede u nizu, u odlučujućoj utakmici izgubile od domaćih vršnjakinja te su zauzele 5. mjesto u konkurenciji 14 ekipa.

Sudjelovanjem na turniru u Italiji, rukometni klub Jamnica službeno je završio sezonu, a nakon ljetnog odmora, rukomet se u Pisarovinu vraća početkom rujna. Iz kluba pozivaju sve djevojčice i dječake zainteresirane za treniranjem da se uključe u njihovu uspješnu rukometnu priču.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close