Jaska i okolicaSportVijesti
U trendu

Školom plivanja završila “Ljetna igraonica”

audio, foto

Na samom završetku ovogodišnjeg projekta “Ljetna igraonica”, kojeg Društvo naša djeca Jastrebarsko, u suradnji s Gradom, uspješno provodi već 19 godina, polaznike Škole plivanja prošlog su petka tradicionalno posjetili predstavnici organizatora, a u ime gradonačelnika Zvonimira Novosela, najmlađe Jaskanke i Jaskance pozdravila je njegova zamjenica, Nikolina Ribarić:

 

Ljetna igraonica u Jastrebarskom se, dakle, provodi već gotovo dva desetljeća i postaje jedan od brendova grada. Projekt je i ove godine svojim zanimljivim programom okupio i privukao značajan broj djece, njih oko 450, a mališani su imali prilike birati između čak 26 ponuđenih aktivnosti, kako sportskog, tako umjetničkog ali i znanstvenog sadržaja.

 

Jedna od aktivnosti je i Škola plivanja, o kojoj voditeljica projekta Ljetna igraonica Matea Baltorinić kaže:

 

A što djeca zapravo mogu naučiti za trajanja Škole plivanja? Kako se s njima radi i vježba?

 

U realizaciju i ovogodišnje Ljetne igraonice uključile su se, kao i uvijek do sada, jaskanske osnovna, srednja i glazbena škola te Centar za kulturu, ali i brojni sportski klubovi i udruge s područja grada Jastrebarskog. S djecom je predano radilo više od 60 voditelja, profesora, trenera i stručnih suradnika, a voditeljica cijelog projekta po prvi je puta bila Matea Baltorinić:

 

Projekt Ljetne igraonice vrijedan je oko 200 tisuća kuna, a Grad Jastrebarsko iz svog ga proračuna godišnje sufinancira sa 75 tisuća kuna. “Našoj djeci iz godine u godinu omogućujemo kvalitetne i zabavne sadržaje za vrijeme ljetnih praznika, a to ćemo činiti i dalje! Hvala svim profesorima, trenerima i stručnim suradnicima, koji su marljivo radili i pazili na našu djecu!” – poručio je povodom završetka ovogodišnje Ljetne igraonice jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Sličan sadržaj

Back to top button