Jaska i okolicaVijesti

Srednjoškolci pozvani na državne razine natjecanja

Marko Fabijanić iz trećeg gimnazijskog razreda Srednje škole Jastrebarsko, osvojio je prvo mjesto na županijskom natjecanju iz geografije te je pozvan na državnu razinu natjecanja. Na državno natjecanje ide i Petra Ikić iz prvog razreda koja je osvojila drugo mjesto u županiji. Drugo mjesto osvojila je i Sara Valečić iz 3. razreda. Mentor ovim učenicima je Marko Bacan.

Na županijskom natjecanju iz geografije, uspješni su bili i učenici jaskanske osnovne škole. Najbolji uspjeh postigao je Filip Strahija iz sedmog razreda koji je osvojio 2. mjesto, no nedostajao mu je samo jedan bod da bude pozvan na Državno natjecanje.

Osim drugog, sedmaši jaskanske osmoljetke imaju i treće mjesto koje je osvojio Ivano Škunca, četvrta je bila Dorotea Kokot, a peti Krešimir Tomašević. Peti je, među učenicima šestih razreda, bio Rafael Fabijanić. Mentorica ovim uspješnim mladim jaskanskim geografima je Ljiljana Vukušić.

Početkom tjedna Srednja škola Jastrebarsko izvijestila je i kako su jaskanske gimanzijalke Lorena Ivančić iz trećeg i Petra Berdik iz drugog razreda pozvane su na Državno natjecanje iz hrvatskoga jezika. Njihova je mentorica nastavnica Antonija Vlahović. Natjecanje će se održati 5. svibnja u matičnim školama učenika – objavila je Agencija za odgoj i obrazovanje.

Nedavno je i Ea Helena Koprivnjak Barišić iz 2.g2 razreda osvojila peto mjesto na Županijskom natjecanju iz engleskoga jezika u kategoriji učenika drugih razreda gimnazije. Mentorica je nastavnica Barbara Baždarić.

Ana Paljug iz 2.g1 i Tihana Ljubisavljević iz 3.g1 osvojile su druga mjesta u kategorijama drugih i trećih razreda na Županijskom natjecanju iz biologije koje je održano protekli tjedan. Mentorica je nastavnica Klementina Stepinac. “Ana je prošle godine bila prva u županiji, a Tihana je prethodne dvije godine bila županijska prvakinja tako da sam sretna i ponosna što su nastavile nizati uspjehe” – rekla je mentorica učenica.  Školu su predstavljali i Filip Fabijanić u kategoriji drugih te Barbara Golub u kategoriji trećih razreda, a u kategoriji četvrtih razreda natjecale su se Isabelle Amanda Cvitanović, Marta Blažek i Lara Krištić.

Povezane vijesti

Back to top button