Jaska i okolicaVijesti

“Stoka sitnog zuba” – novi histrionski hit Nine Škrabea

“Stoka sitnog zuba” novi je histrionski hit Nine Škrabea. Nakon subotnje premijere, predstava je na Opatovini na rasporedu svaki dan (osim nedjelje i ponedjeljka) u 21 sat – do 14. kolovoza, a od 17. kolovoza do 4. rujna, počinjati će sat vremena ranije.

“Stoka sitnog zuba” u režiji Zorana Mužića, nastavak je izuzetno uspješne Škrabeove suradnje sa Zlatkom Vitezom i Histrionima, te niza velikih uspješnica Histrionskog ljeta. Na premijernoj izvedbi, čestitke su glumcima, autoru i redatelju između ostalih uputili i legendarna pjevačica Gabi Novak, dramske umjetnice Branka Cvitković i Mia Begović, glasoviti pijanist Branko Bulić, proslavljeni košarkaški trener Mirko Novosel, legendarni vaterpolist Dubravko Šimenc i mnogi drugi.

Autor Nino Škrabe kaže: “Junaci ove predstave su ljudi koji nas okružuju i koje svakodnevno susrećemo, ali ovdje ih nalazimo pod ironijskom, grotesknom i parodijskom lupom. Priča je to o malograđanskoj, prigradskoj hrvatskoj sredini. Pred gledateljima se otkriva galerija zanimljivih karaktera iz gradića Horvatovca, a ruku pod ruku defiliraju vlastodršci i oporbenjaci, pripadnici svih mogućih smjerova šarolike hrvatske političke scene, lokalni osobenjaci i boemi, starosjedioci i dotepenci, europski komesari i nositelji plinskih boca, ljepotice i zvijeri.”

“Stoka sitnog zuba” obiluje neobičnim zapletima i raspletima, ljubavnim spletkama i kriminalnim radnjama, prožimanjem velegrada i malog mjesta, gradskog i seoskog mentaliteta, šokantnim obratima i zamjenama identiteta. Tekst i predstava ne propuštaju nijedan mogući satirički ubod, usmjeren prema aktualnoj hrvatskoj situaciji i svakidašnjim problemima (korupcija, nepotizam, pronevjere, prijevare, netrpeljivost, medijska prepucavanja, lokalni izbori, odnos s Europom, afere svih mogućih boja).

Povezane vijesti

Back to top button