Jaska i okolicaVijesti

I predstave Nine Škrabea dostupne online | VIDEO

Zagrebačko kazalište KNAP odlučilo je gledanje nekih svojih popularnih predstava omogućiti online, a među njima su i tri predstave autora Nine Škrabea.

Iz udobnosti svoga doma sada možete gledati predstave ‘Malo morgen’, ‘Koltovi generala Pattona’ i ‘Dobri čovjek Bažulek’, za sve tri predstave režiju potpisuje Georgij Paro, a u svima igra legenda hrvatskog glumišta Mladen Vasary.

Predstava ‘Malo morgen’ premijerno je izvedena u prosincu 2015, a uz Mladena Vasaryja u njoj nastupaju Žarko Potočnjak, Željko Duvnjak, Tomislav Martić i Nancy Abdel Sakhi. Radnja predstave, inspirirane Gogoljevim ‘Kartašima’ i evergreenima Ive Robića, smještena je u Opatiju bajnu, a njezini su junaci petero osebujnih kartaša i prevaranata. Predstava je puna lukavih zapleta i neočekivanih raspleta i daje nam upute kako preživjeti u ovom varljivom i lažljivom svijetu. Nitko nije onakav kakav se čini i ništa nije onakvo kakvim se čini.

‘Koltovi generala Pattona’ premijerno su izvedeni u prosincu 2016, a radi se o omnibusu sastavljenom od četiri dijela kritičkog, maštovitog i grotesknog prikaza hrvatske današnjice, naših mentaliteta i naše (ne)tolerancije. Četiri priče sudbinski povezuju tajanstveni, misteriozni koltovi legendarnog američkog generala Georga Pattona, junaka Drugog svjetskog rata. U ‘Koltovima’ čak 16 uloga glume dva glumca i dvije glumice, Tomislav Martić, Mladen Vasary, Ana-Marija Percaić i Sunčana Zelenika.

Predstava ‘Dobri čovjek Bažulek’ posljednja je režija jednog od najboljih hrvatskih kazališnih redatelja svih vremena, Georgija Para, a premijerno je izvedena u Zagrebu u prosincu 2017. te u veljači 2018. u Karlovcu. Radi se, naime, o koprodukciji zagrebačkog Kazališta KNAP i karlovačkog Zorin doma. Dobri čovjek Bažulek mali je hrvatski čovjek, dobronamjeran i susretljiv, nesiguran i tjeskoban, kotačić u globalnom i lokalnom mehanizmu. On čini sve što mu autoriteti nalažu, živi kako je propisano, uživa u svojim malim radostima, radi posao koji voli i nastoji plaćati sve svoje račune. Sve dok se jednoga dana ne nađe u žrvnju vlastodržačke i pravno-korupcijske mašinerije… Uz Mladena Vasaryja u predstavi glume Ana-Marija Percaić, Giulio Settimo, Nino Pavleković i Iva Šimić.

 

Dodajmo i kako su nedavni Svjetski dan kazališta (27.3.) iz Kazališta Škrabe videozapisom zaželjeli njihovi glumice, glumci, redatelji i suradnici od Karlovca i Kostanjevca preko Jastrebarskog do Okića i Klinča Sela.

Povezane vijesti

Back to top button