Jaska i okolicaVijesti

Svetojanske mažoretkinje obranile titulu državnih prvakinja!

U svim kategorijama djevojke u odorama boje ciklame su BRILJIRALE

foto: Grad Jastrebarsko
foto: Grad Jastrebarsko

U dvorani Srednje škole Jastrebarsko danas je održano 23. Državno mažoret prvenstvo na kojem je nastupilo više od 1.000 mažoretkinja iz cijele zemlje, tako da je sve najbolje što mažoret ples u Hrvatskoj može ponuditi, danas bilo u našem gradu!

A najbolje u Hrvatskoj, u najprestižnijoj kategoriji – seniorke formacije štap, u konkurenciji 10 mažoret sastava su drugu godinu zaredomSvetojanske mažoretkinje!

Drugo mjesto zauzele su Zagrebačke mažoretkinje, a treće Udruga mažoretkinja “Glinske banice” iz Gline.

Uz obranu naslova seniorskih prvakinja, domaćicama Državnog prvenstva, Svetojanskim mažoretkinjama, srebro je pripalo u juniorskoj, te bronca u kadetskoj konkurenciji, a sjajne su bile i u solo te i duo kategorijama. Koliko su djevojke u odorama boje ciklame briljirale, najbolje govori podatak da su u svakoj kategoriji u kojoj su nastupile – osvojile medalju!

Svi rezultati Svetojanskih mažoretkinja:

DUO KADETKINJE: Josipa Gregorić i Dea Miklavec, 2. mjesto
SOLO JUNIORKE: Dalia Belan, 2. mjesto
DUO JUNIORKE: Loren Stunja i Laura Tkalčić, 2. mjesto
DUO JUNIORKE: Laura Bošnjak i Nika Novosel, 1. mjesto
SOLO SENIORKE: Isabelle Amanda Cvitanović, 1. mjesto
DUO SENIORKE: Leona Jerčinović i Aleta Jurkovac, 1. mjesto
FORMACIJA KADETKINJE: 3. mjesto, trenerica Anita Celinšćak.
FORMACIJA JUNIORKE: 2. mjesto, trenerica Mateja
Baltorinić
FORMACIJA SENIORKE: 1. mjesto, trenerica Mateja
Baltorinić.

Nastup Svetojanskih mažoretkinja:

 

foto, Grad Jastrebarsko:

 

Čast službenog otvorenja prvenstva, gradonačelnik Novosel prepustio je navijačima na tribinama:

“Ovo državno prvenstvo će definitivno ostati u sjećanju kao jedno od najuspješnijih i najdražih, čemu u prilog ide i činjenica da smo osvojile medalje u svim kategorijama u kojima smo se natjecale.

Posebno smo ponosne na formacije koje nastavljaju redati uspjehe na velikim prvenstvima i dostojno predstavljati svoj grad i županiju. Sljedeće natjecanje nas čeka već pred kraj kolovoza kada putujemo u Francusku, a gdje ćemo braniti titulu europskih prvakinja.

Zahvaljujemo na ogromnoj podršci našim navijačima, volonterima, gradu Jastrebarsko i Zagrebačkoj županiji, bio je užitak plesati pred prepunom dvoranom u Jaski. Hvala što s nama doživljavate ovakve trenutke i što i uz vašu pomoć mažoret ples i dalje živi!” – poručile su, nakon možda i najuspješnijeg vikenda u svojoj povijesti, Svetojanske mažoretkinje.

foto, nedjelja:

 

Dodajmo kako je dan ranije u Glazbenoj školi Jastrebarsko, gradonačelnik Zvonimir Novosel upriličio prijem za predstavnike svih timova i formacija koji su nastupili na Državnom prvenstvu, a prvom čovjeku našeg grada tom je prilikom uručena i Plaketa zahvale od Hrvatskog Mažoret Saveza za organizaciju Državnog prvenstva.

 

FOTO
Grad Jastrebarsko
Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close