Izbori2021

Svoje pozicije zadržali i načelnici sve četiri susjedne općine

Osim gradonačelnika Jastrebarskog, Zvonimira Novosela, svoje su pozicije nakon jučerašnjih izbora zadržali i načelnici sve 4 susjedne općine.

U prvom izbornom krugu pobjede su izvojevali Tomo Kovačić u Pisarovini, Miljenko Vučković u općini Klinča Sela,  Zdenko Šiljak u Žumberku i Josip Petković Fajnik u Krašiću koji je bio i jedini kandidat za krašićkog općinskog načelnika.

Dakle, Tomo Kovačić, jedan od najdugovječnijih općinskih načelnika i dalje će biti na čelu Pisarovine jer je jučer osvojio 54,26% glasova, no to je znatno manje nego prije 4 godine kad je trijumafalno pobijedio sa čak 73,59%. Kovačić je na ovim izborima imao dvojicu protukandidata: nezavisnog Dominika Kramarića koji je dobio je 26,85% glasova i HSP-ovog Igora Rubešu za kojega je jučer glasalo 16,27% pisarovinskih birača. Odaziv na birališta u Pisarovini iznosio je jučer 41,55%.

Općina Klinča Sela imala je dvojicu kandidata za načelnika: aktualnog Miljenka Vučkovića kojega uz HDZ podržava i HSS, i koji je dobio 1.170 glasova, dok je njegov protukandidat nezavisni Damir Kristijan Rogina dobio 837 glasova. Ukupno je u općini Klinča Sela glasalo 2.102 birača, a nevažećih listića bilo je 95, odnosno 4,5%.

S jučer dobivena 254 glasa na čelu općine Žumberak ostaje Zdenko Šiljak, član Stjepan Kožić-Nezavisne liste. Njegov protukandidat Tomo Šinković iz HDZ-a dobio je jučer 179 glasova. Ukupno je glasalo 442 žumberačkih birača, što u postotku iznosi 58,62% što je i najveći odaziv na birališta na širem jskanskom području.

U općini Krašić bio je samo jedan kandidat, Josip Petković Fajnik, za kojega je glasalo 567 tamošnjih birača. Na izborima ih je bilo 723, no čak 156 glasačkih listića, odnosno 21,58% listića, bilo je nevažećih. Osim što prednjači po broju nevažećih listića, općina Krašić prednjači i po najslabijem odazivu na jučerašnje izbore. U Krašiću je, naime, izlaznost iznosila samo 34,71%.

Sličan sadržaj

Back to top button