Izbori2021

U pet od devet gradova Zagrebačke županije nema drugog kruga

Grad Jastrebarsko jedan je od pet gradova Zagrebačke županije u kojem je gradonačelnik izabran u prvom krugu.

Evo koji su to još gradovi koji su u nedjelju dobili nove, odnosno potvrdili svoje dosadašnje čelnike. Premoćno, u prvom krugu u Vrbovcu je pobijedio dosadašnji gradonačelnik, SDP-ov Denis Kralj koji je dobio podršku od 69,43% birača.

U Ivanić Gradu pobjednik u prvom krugu, također je aktualni gradonačelnik Javor Bojan Leš koji je osim HDZ-a, imao potporu još 4 stranke i koji je dobio 69,29% glasova.

Aktualni gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec iz stranke Fokus i u naredne će četiri godine biti gradonačelnik. Drugi mandat potvrdio je također u prvom krugu u kojem je osvojio 64,48% glasova.

Po pobjedničkom postotku slijedi gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel, kandidat SDP-a i HSU-a, za kojega je glasalo 51,92% birača.

U prvom krugu izbornu je pobjedu ostvario i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar, HDZ-ov i kandidat još 4 stranke, koji se doslovce provukao kroz iglene uši jer je osvojio 50,1% glasova.

Dakle, od 5 županijskih gradova koji su gradonačelnike izabrali u prvom krugu, dva su SDP-ova, dva HDZ-ova i jedan Fokusov.

U ostala četiri županijska grada gradonačelnici će se birati 30. svibnja. Tako u drugi izborni krug mora dugogodišnji HDZ-ov zaprešićki gradonačelnik Željko Turk koji je u nedjelju dobio 35,18% glasova, a tek nekoliko postotaka manje od njega Barbara Knežević iz Domovinskog pokreta i Mosta za koju je glasalo 28,72% zaprešićkih birača.

Gotovo istovjetne postotke imaju kandidati koji i u Dugom Selu idu u drugi krug. Aktualni gradonačelnik, nezavisni Nenad Panian dobio je 35%, a Ivan Gereci, inače, cvetkovački zet, kandidat HDZ-a i partnera, dobio je 28,30% glasova.

I Samobor ide u drugi izborni krug. HSS-ov i SDP-ov Željko Stanec dobio je 43,32%, a Petra Škrobot iz Fokusa 32,57% glasova.

U Svetom Ivanu Zelini snage će odmjeravati Hrvoje Košćec iz Fokusa koji je dobio 42,33% i HDZ-ova kandidatkinja Eva Jendriš Škrljak za koju je glasalo 18,69% zelinskih birača.

Sličan sadržaj

Back to top button