Jaska i okolicaVijesti

U Gradskoj upravi priređen prijem za ovogodišnje dobitnike Rektorove nagrade

Dobitnike ovogodišnje Rektorove nagrade s područja grada Jastrebarskog, a ove godine ih je šestero, u ime gradonačelnika Zvonimira Novosela, primili su u srijedu njegovi zamjenici Domagoj Šlat i Stipe Bučar:

 

Obraćajući se dobitnicima Rektorove nagrade, Bučar je još rekao:

 

 

 

Čestitke našim mladim sugrađanima uputio je i Domagoj Šlat:

 

Ovome je Šlat dodao:

 

A budućnost uspješnih jaskanskih studenata, zamjenik gradonačelnika Šlat, vidi u našem gradu:

 

Dobitnici ovogodišnje Rektorove nagrade su: Ivan Bakšić, Mateo Carević, Analena Gregorić i Barbara Rubinić – koji su bili u srijedu u Gradu, te Adela Mesić i Ivan Skeledžija, koji zbog studentskih obveza nisu mogli doći na prijem. A za prijema u gradu, dobitnici Rektorove nagrade kratko su se predstavili.

Evo što je rekla Barbara Rubinić:

 

Ivan Bakšić studira na PMF-u:

 

Dobitnik Rektorove nagrade je i Mateo Carević:

 

Analena Gregorić:

 

Rektorovu nagradu za timski znanstveni rad dobio je Ivan Skeledžija u kategoriji tehničkih znanosti. Ivan je student 4. godine Fakulteta elektrotehnike i računarstva, smjer Elektronika, a nagradu je dobio sa sedmoricom kolega za znanstveni rad, koji opisuje postupak projektiranja čipa koji generira frekvenciju od 1 Hz. Svaki član tima projektirao je jedan od osam blokova, a timski rad očitovao se u usklađivanju rada svih blokova, kako bi čitav sustav ispravno funkcionirao.

Adela Mesić, studentica pete godine Akademije likovnih umjetnosti, dobitnica je Rektorove nagrade za veliki timski umjetnički rad u kategoriji Interdisciplinarnih područja umjetnosti. za suradnju studenata njenog i Filozofskoga fakulteta, u stvaranju kazališne predstave Sablasna sonata, prema drami Augusta Strindberga, u  kojoj je ona bila zadužena za osmišljavanje i izradu scenografije. Adeli Mesić to je već druga Rektorova nagrada u istoj kategoriji. Prvu je, naime, dobila prije 4 godine, također za sudjelovanje u izradi scenografije i to opere Agrippina, inspiriranu libretom Georga Friedricha Händela.

Za prijema naših mladih i uspješnih sugrađana bilo je riječi i o njihovom ostanku u zemlji nakon što završe studij, jer kao što je poznato brojni visoko obrazovani Hrvati napuštaju zemlju. Zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar, stoga im je poručio:

 

A što o tome kažu dobitnici Rektorove nagrade? Evo izjava: Analene Gregorić, Matea Carevića, Barbare Rubinić i Ivana Bakšića:

 

I na kraju, zahvala na prijemu gradonačelniku i njegovim suradnicima od dobitnika Rektorove nagrade. U ime svih, učinila je to Analena Gregorić:

 

Foto
Radio JaskaGrad Jastrebarsko

Sličan sadržaj

Back to top button