Jaska i okolicaVijesti

U subotu komemoracija povodom godišnjice partizanskog napada na Dječji dom za ratnu siročad u Jastrebarskom

Povodom Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima – nacizma, fašizma i komunizma, koji se obilježava 23. kolovoza, u Jastrebarskom će dan ranije u subotu 22. kolovoza i ove godine biti održana prigodna komemoracija kojom će se ujedno obilježiti i 78. godišnjica partizanskog napada na Dječji dom za ratnu siročad u Jastrebarskom, koji se dogodio 26. kolovoza 1942.

Subotnju komemoraciju u našem gradu organiziraju Hrvatsko žrtvoslovno društvo, Udruga policije branitelja Jastrebarsko i Župa sv. Nikole biskupa. Najprije će, od 11 sati, biti služena sveta misa u župnoj crkvi koju će predvoditi vlč. Filip Marić, upravitelj župe Jastrebarsko, potom će sat vremena kasnije, u podne, biti položeni vijenci i upaljene svijeće kod spomen-obilježja nevinoj patnji hrvatskih žrtava svih ratova, kao i na gradskom groblju, a u 12:30 sati u pastoralnom će centru početi program s prigodnim izlaganjima.

Govoriti će se o Dječjem domu za ratnu siročad i ulozi kardinala Kardinala Stepinca, svećenika, časnih sestara i ostalih dobrotvornih udruga i pojedinaca o brizi za djecu, a najavljeno je i izlaganje o novim spoznajama u prošloj godini o događanjima u tom razdoblju u Jastrebarskom.

“Svi zainteresirani su dobrodošli!” – poručuju u ime organizatora subotnje komemoracije: Ante Beljo – predsjednik Hrvatskog žrtvoslovnog društva i Berislav Gregorić, – predsjednik Udruge policije branitelja Jastrebarsko.

Povezane vijesti

Back to top button