192/193 infoVijesti

Unatoč upozorenjima, ponovno požari zbog spaljivanja suhe trave i raslinja

Bez obzira na stalna upozorenja, čak 3 požara otvorenog prostora izbila su jučer prilikom spaljivanja suhe trave i niskog raslinja na širem jaskanskom području.

U Repišću je gorjelo u dva navrata. Prvi požar suhe trave i niskog raslinja izbio je oko podne, a drugi (također suhe trava i niskog raslinja) u 18 sati. Prvi požar gasili su članovi DVD-a Goli Vrh i Klinča Sela, a drugi pripadnici DVD-a Repišće.

Nešto prije 22 sata, požar suhe trave i niskog raslinja dogodio se i u Donjem Desincu. Ovaj požar uspješno su ugasili članovi DVD-a Donji Desinec.

foto: DVD Donji Desinec

U policijskom izvješću stoji da prilikom niti jednog od ova tri požara nije bilo ozlijeđenih osoba niti je nastala materijalna šteta.

DVD Jasrebarsko izvijestio je na svojim društvenim mrežama da su njegovi članovi predvečer, oko 18 sati, bili na intervenciji gašenja požara otvorenog prostora na području između Malunja i Reke. Na intervenciji je, uz dva navalna vozila i sedmorice vatrogasaca jaskanskog DVD-a, sudjelovalo i dobrovoljno vatrogasno društvo Malunje s jednim vozilom i četiri vatrogasca te DVD Gornja Reka s kombi vozilom, prikolicom i također četvoricom svojih vatrogasca.

foto: DVD Jastrebarsko

Sličan sadržaj

Back to top button