192/193 infoJaska i okolicaVijesti

Vatrogasci aktivni i nakon jutrošnjeg potresa

Nakon jutrošnjeg potresa, po nalogu gradskog vatrogasnog zapovjednika sve postrojbe izašle su na teren kako bi pomogle sugrađanima, te popisale nastale materijalne štete u naseljima na području grada Jastrebarskog i svih naselja. Tijekom provedenih ophodnji nije zatražena pomoć ugroženim osobama, a materijalne štete uočene su u Jastrebarskom, Cvetkoviću, Novakima Petrovinskim, Plešivici i Miladinima. Radi se o palim crijepovima s krovova, urušavanju dimnjaka, puknuću zidova kuća i sl.

Tijekom dana će članovi središnje postrojbe DVD-a Jastrebarskog u užem centru grada ukloniti opasnosti od dodatnih urušavanja crijepova na nogostupe i javne površine. Također, na zahtjev Ravnateljstva civilne zaštite Republike Hrvatske, 10 vatrogasaca iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Cvetković, Jastrebarsko, Gornji Desinec i Čabdin su u Zagrebu u Timovima za spašavanje iz ruševina.

Dodajmo još da vatrogasne postrojbe članica VZG Jastrebarskog od jučer provode redovite ophodnje u naseljima na području grada Jastrebarskog u svrhu upozoravanja građana na pridržavanje mjera ograničavanja okupljanja na javnim površinama, kao i zabrani okupljanja na dječjim igralištima i sportskim igralištima kao ispomoć policijskim službenicima PP Jastrebarskog.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close