192/193 infoVijesti

Vatrogasci ponovno upozoravaju: “Ne palite vatru na otvorenom prostoru”

Zbog velike opasnosti od požara, iz Hrvatske vatrogasne zajednice podsjećaju građane na odgovorno ponašanje, kako bi se smanjio broj mogućih požara. Ponajprije, vatrogasci upozoravaju građane da ne pale vatru na otvorenom.

“Apeliramo na građane da ne pale vatru na otvorenome prostoru, a da oko svojih kućanstava na vrijeme uklone  zapaljiv materijal, jer je objekt lakše obraniti ako je okoliš pripremljen.” – poručili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Građane su upozorili i da izbjegavaju udisati produkte dima, jer već nakon kratkog izlaganja osoba gubi svijest. Napomenuli su i kako se požar izrazito brzo širi u čamcima i kamp prikolicama, pa ih odmah treba napustiti ako se požar ne može ugasiti s priručnim sredstvima za gašenje.

“Ne dovodite sebe u opasnost i ne otežavajte vatrogascima gašenje požara tako što se približavate mjestu požara kako biste promatrali, fotografirali ili snimali vatrogasnu intervenciju. Ako primijetite dim ili požar odmah zovite vatrogasce na broj 193 ili Centar 112.” – istaknuli su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Prema prognozi Državnog hidrometerološkog zavoda, predstoji još jedan toplinski val, a indeks opasnosti od šumskog požara vrlo je velik!

Foto
DVD Jastrebarsko

Povezane vijesti

Back to top button