192/193 infoVijesti

Uspješno održan 1. Vatrogasni uspon na Japetić

U organizaciji Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika Zvonimira Novosela, na prostoru Parka prirode Žumberak u nedjelju je uspješno održan 1. Vatrogasni uspon na planinarskoj stazi Šumski dvor – Japetić.

Uspon je bio natjecateljskog karaktera, a organiziran je samo za postrojbe članice jaskanske gradske Vatrogasne zajednice s ciljem provjere njihove operativne spremnosti i ispravnosti opreme, provjere uvježbanosti vatrogasnih snaga prilikom taktičkog nastupa gašenja požara otvorenog prostora u otežanim uvjetima na brdovitim predjelima, provjere koordiniranosti i komunikacije na terenu te zajedničkog djelovanja više vatrogasnih postrojbi.

Ukupno je nastupilo 36 natjecateljskih grupa u četiri kategorije. Vatrogasna postrojba DVD-a Cvetković je sudjelovala sa 7 grupa, DVD-a Petrovina sa 6, DVD-a Gornji Desinec s 4 grupe, DVD-i Domagović, Črnilovac, Sveta Jana i Guci s po dvije grupe te DVD-i Novaki, Gornja Reka, Dragovanšćak, Čabdin, Donji Desinec, Jastrebarsko, Plešivica, Zdihovo, Volavje i Belčići s jednom svojom natjecateljskom skupinom.

Pravila za uspon osmislili su članovi povjerenstva za natjecanja, a proveli ga i nadzirali vatrogasni suci VZG Jastrebarsko. Za sigurnost sudionika brinuli su interventni timovi iz DVD-a Jastrebarsko, Sveta Jana i Petrovina te članovi Gradskog društva Crvenog križa.

Vatrogasni uspon je odlično prihvaćen kod vatrogasnih operativaca, pohvaljen je od svih prisutnih gostiju i uzvanika, a u pozdravnom govoru u ime pokrovitelja, gradonačelnika Novosela, predsjednik jaskanskog Gradskog vijeća, Leon Bastašić uputio je čestitke i pohvale na račun organizatora ovog događaja na kraju kojeg su najboljima uručene medalje i pehari.

Najbolji su bili: u kategoriji muški A grupa DVD Gornji Desinec koji je osvojio prvo mjesto, drugo mjesto pripalo je DVD-u Donji Desinec, a treće ekipi DVD-a Petrovina 2.

U kategoriji muški B prvo mjesto osvojila je grupa DVD Petrovina 5, drugo Petrovina 6, a treće mjesto DVD Jastrebarsko.

U kategoriji žene A i žene B prva mjesta su osvojile grupe DVD-a Gornji Desinec.

“Ovu novouvedenu aktivnost ponovit čemo i dogodine, a već sada planiramo da se Vatrogasni uspon Japetić dodatno promovira i proširi na vatrogasne grupe iz Zagrebačke županije i šire.” – poručuju iz VZG Jastrebarsko.

Sličan sadržaj

Back to top button