SportVijesti

Završilo drugo izdanje Lige zaposlenika, novi prvak DIR | foto, audio

Subotnjim 14. kolom i proglašenjem novog prvaka, a to je ekipa Drvne industrije Rubinić, završila je druga Ljetna malonogometna liga zaposlenika s područja Grada Jastrebarskog. Ispred organizatora, jaskanske Sportske zajednice, tajnik Marko Gvozdanović.

 

U razgovoru s našim reporterom, Gvozdanović pojašnjava koji je cilj Lige zaposlenika.

 

U zanimljivoj utrci za prvaka, ekipa DIR-a je kolo prije kraja matematički osigurala naslov pa su u zadnjem kolu u već slavljeničkom izdanju izgubili od Kauflanda s 4:2, no poraz ekipi DIR-a nije poremetio zasluženo slavlje na Centrali. Ispred pobjedničke ekipe Luka Cipurić.

 

A ponosni su i na osobu koja je osnovala tvrtku DIR, pokojnog Ivana Rubinića, kojemu su i posvetili osvojeni naslov, rekao nam je Cupurić:

 

Tijekom mjesec i pol dana igre i 14 kola, ekipa Drvne industrije Rubinić pokazala je konstantnost u dolasku svih igrača na utakmice. Unatoč privatnim obavezama te godišnjim odmorima zaposlenika svih ekipa, u konačnici je i to bio važan faktor u određivanju redoslijeda u ukupnom poretku te su i zbog toga sasvim zasluženo postali novi prvaci Lige. Osim čvrste, ali i lijepe igre njihovih igrača, pomogla je i činjenica da je član DIR-a Luka Rupčić, bio najbolji strijelac Lige.

 

Jedan od igrača pobjedničke ekipe je i bivši nogometaš Božidar Lukina:

 

U zadnjem kolu Lige zaposlenika pala je i odluka o prvom pratitelju prvaka. U utakmici u kojoj se odlučivao viceprvak, ekipa Obrtnika Jastrebarsko pobijedila je s 2:1 ekipu Jamnice i tako osigurala 2. mjesto. Među igračima obrtnika je i Mario Gojšić:

 

Obrtnici Jastrebarsko u svom prvom nastupu osvojili su dakle drugo mjesto, a Ekipa Jamnice nakon naslova u premijernom izdanju Lige prije dvije godine, sada je zauzela 3. mjesto. Iz njihove ekipe dolazi i najbolji golman lige Drago Žebec, koji je titulu najboljeg vratara ponio drugi put zaredom i to s tek 23 primljena zgoditka u 14 utakmice. U ime ekipe Jamnice svoje dojmove je s našim reporterom podijelio voditelj ekipe Danijel Fabijanić:

 

Osim odlučivanja poretka na samom vrhu, u zadnjem kolu pala je i odluka o četvrtom i petom mjestu. S ukupno 61 postignutim pogotkom i pobjedom od 8:0 protiv ekipe Ireksa, Krka je osigurala četvrto mjesto u ukupnom poretku uz status najefikasnije ekipe u Ligi.

Lidl osigurao nastavak odigravanja revijalne ženske utakmice

Šesto mjesto zauzela je ekipa Lidla, a njihove kolegice nastavile su tradiciju odigravanja revijalne ženske utakmice. U međusobnom susretu uz atraktivne poteze, rezultat je bio najmanje bitan, a zabava i druženje tijekom i poslije utakmice bila je u prvom planu. Jedna od djelatnica Lidla koja je nastupila u revijalnoj utakmici je Kristina Vuković:

 

Sedmo mjesto u Ligi zauzeo je Grad Jastrebarsko, čiji su se igrači vodili onom „važno je sudjelovati”. Potvrđuje nam to i jedan od njihovih igrača, Mate Ivančić:

 

Posljednje, osmo mjesto, zauzela je momčad Kauflanda, kojoj je prema odluci sudaca i organizatora, pripala nagradu za „fair play”.

Humanitarni predznak Lige zaposlenika

A kao i prve godine, Liga je i sada odigrana s humanitarnim predznakom. Prije početka, sve se su ekipe međusobno dogovorile da će nagradni fond, koji je iznosio 6 tisuća kuna, biti darovan, pa je tako ekipa Drvne industrije Rubinić svoju nagradu od 3 tisuće kn odlučila usmjeriti na obnovu krovišta i fasade kapelice Svetog Urbana na Gornjoj Reki.

Ekipa Obrtnika Jastrebarskog pridružila se Sportskoj zajednici u akciji prikupljanja bicikla “Bicikl jedan za smiješak jedan” te sa 2 tisuće kuna uvelike pomogla u nabavci novih i rabljenih bicikala za udrugu “Rijeka ljubavi” iz Osijeka koja se brine i pomaže siromašnim te socijalno ugroženim građanima i obiteljima koji žive na rubu siromaštva.

Ekipa Jamnice za treće mjesto je osvojila tisuću kn te je odlučila pomoći sportsku karijeru kćeri svog kolege, uspješnoj mladoj judašici i rukometašici Niki Markulin. U ime ekipe Jamnica, Danijel Fabijanić.

 

Za kraj, iz jaskanske Sportske zajednice zahvaljuju tvrtkama koje su omogućile i prepoznale ovaj projekt kao mogućnost da svojim zaposlenicima osiguraju dodatan oblik rekreacije, ali i da se međusobno druže izvan radnog vremena. Zahvaljuju se i glavnom sponzoru tvrtki Jamnica plus koja prati i financijski pomaže projekte Sportske zajednice Grada Jastrebarskog unazad dvije godine.

Sličan sadržaj

Back to top button