Jaska i okolicaVijesti

Završio šesti po redu festival “Život i smijeh” koji oduševljava iz godine u godinu | foto, audio

Nastupom Satiričkog kazališta Kerempuh i ovacijama publike u nedjelju je završio šesti po redu festival “Život i smijeh”.  U dva tjedna publika je punila dvoranu Doma kulture Jastrebarsko svake večeri, i iznova se vraćala po novu porciju izvrsnih predstava koje je organiziralo Gradsko kazalište Jastrebarsko. Osim u ulozi organizatora, jaskanski su se kazalištarci našli i na pozornici te za svoju vjernu publiku odigrali svoje dvije nove predstave.

Tako je kazališna mladež izvela predstavu “I neka vam loptice uvijek budu naklonjene”, dok su seniori u dva navrata tijekom trajanja festivala odigrali novi hit “Balkanski špijun”. Dva je tjedna Jaska disala s festivalom u dobrom raspoloženju i duhu zajedništva, karta više tražila se na sve strane, a izvrstan odjek imale su i gostujuće predstave, uvijek odličan Teatar Exit, djeci omiljeni Laboratorij zabave, već udomaćeni Teatar Kerekesh i satiričko kazalište Kerempuh koje je na ŽIS-u ove godine sudjelovalo prvi put.

I ono najvažnije, uspješna realizacija festivala omogućit će i ove jeseni stipendiranje novih četvero jaskanskih srednjoškolaca. Naime, ukupno će 23.220 kuna uprihodovanih od prodanih ulaznica biti preusmjereno u fond za stipendiranje učenika našeg kazališta, izvijestili su organizatori.

Svega toga ne bi bilo bez šačice entuzijasta, koji već godinama predano rade kako bi Gradsko kazalište Jastrebarsko uspješno provodilo svoje projekte, na dobrobit naše zajednice. Predsjednik kazališta Velimir Kokot posebnu je zahvalu uputio upravo njima te dodao: “Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli da ovogodišnji ŽIS bude iznad svih očekivanja. Mnogo je ljudi, institucija, medijskih pokrovitelja pripomoglo da ostvarimo svoj cilj. Iznimnu zahvalnost dugujemo našoj vjernoj publici koja je pokazala veliko srce i osigurala da i sljedeće jeseni nastavimo sa stipendiranjem jaskanskih srednjoškolaca slabijeg imovinskog statusa.”.

Na nedjeljnoj završnici ŽIS-a predsjednik Velimir Kokot opširnije o svemu govori u 5-minutnom razgovoru s našim novinarom Zdenkom Vukovićem, koji je potom razgovarao i s nekoliko naših sugrađanki koje su podijelile svoje dojmove o ovogodišnjem ŽIS-u.

 

 

foto:

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close