192/193 infoVijesti

13 prometnih prekršaja, tri prometne nesreće i prijevara putem interneta

13 prometnih prekršaja evidentirano je protekloga vikenda na području Policijske postaje Jastrebarsko za pojačanog nadzora vozila i vozača. 10 vozača sankcionirano je zbog prebrze vožnje, dva zbog alkohola, a jedan prekršaj svrstan je u kategoriju “ostali”.

Policija tijekom protekloga vikenda, bilježi i nekoliko prometnih nesreća. U subotu, nešto prije 19 sati, u Pisarovini su se sudarila dva osobna vozila kojom prilikom je jedan od sudionika zadobio tjelesne ozljede, a sat kasnije u Jastrebarskom je 33-godišnji vozač sa svojim automobilom sletio van kolnika. Jučer u podne, sudar dva automobila dogodio se i u Malunju, no ta je prometna rezultirala samo s materijalnom štetom.

Policija izvješćuje i o prijevari putem interneta od strane nepoznate osobe, gdje je 37-godišnji muškarac, po uplati podigao paket, no nije dobio naručenu robu.

Obavezna vožnja s upaljenim svjetlima danju 

Na obveznu vožnju s upaljenim svjetlima danju podsjeća Policijska uprava zagrebačka. Od jučer, 1. studenog, do 31. ožujka, na automobilima su, naime, danju obvezna svjetla.

Vozači mopeda i motocikala dužni su tijekom cijele godine danju imati upaljena kratka svjetla na vozilu, a vozači bicikala od prvog sumraka do potpunog svanuća (noću), te u slučaju smanjene vidljivosti na biciklu moraju imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla.

Povezane vijesti

Back to top button