192/193 infoVijesti

Buran vikend za jaskansku policiju i vatrogasce

Prometne nesreće, požari, pronalazak marihuane i minsko-eksplozivnih sredstava, sve je to tijekom proteklog vikenda evidentirala jaskanska policija na svom postajnom području.

Prva prometna zabilježena je u petak popodne u Čabdinu gdje je došlo do sudara između 2 osobna vozila, a rezultirala je samo s materijalnom štetom. U još dvije prometne koje su se u petak dogodile bilo je i ozlijeđenih. U 17:10 h u Donjem Desincu sudarila su se tri osobna automobila, a jedan od sudionika je zadobio tjelesne ozljede, dok se treća prometna nezgoda u petak dogodila nešto iza 20 h u Donjoj Reki gdje je 44-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom te zbog neprilagođene brzine sletio s ceste i zadobio tjelesne ozljede.

Prometna u Donjoj Reki

 

U petak oko 17 h policijski službenici PP Jastrebarsko temeljem naloga Općinskog suda u Novom Zagrebu, Stalne službe u Jastrebarskom, obavili su pretragu stana i drugih prostorija kod 18-godišnjeg mladića u Jaski, gdje su pronašli 24 grama opojne droge marihuana i jednu špricu s 8 mililitara ulja marihuane. Mladiću slijedi optužni prijedlog.

U subotu ujutro 15-tak min prije 8 sati zaprimljena je dojava o požaru i poplavi u poduzeću u Jastrebarskom. Nastala je materijalna šteta dok ozlijeđenih osoba srećom nije bilo.

U 11 h policija je primila dojavu o oštećenju polja u naselju Drašići Vrh, a navečer u 22 h policijski službenici PP Jastrebarsko u gradu su prilikom nadzora prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 23-godišnjak pod utjecajem alkohola. Napuhao je 1,95 promila pa je priveden u postaju gdje je zadržan do otriježnjenja. Također i njemu slijedi optužni prijedlog.

Nadalje, policija u svom vikend priopćenju navodi da su jučer doslovno u 5 do 12 zaprimili dojavu o pronalasku minsko-eksplozivnih naprava u Gornjoj Reki. Na mjesto događaja izašli su policijski službenici protueksplozijske službe koji su izuzeli spomenute naprave i sredstva bez posljedica za ljude i imovinu.

Kasnije tijekom jučerašnjeg dana, stigla je i dojava o požaru dimnjaka na obiteljskoj kući u gradu Jastrebarskom u ulici Braće Radić. Na vatrogasnoj intervenciji su bili pripadnici DVD Jastrebarsko, a prilikom događaja nije bilo ozlijeđenih osoba ni materijalne štete.

Požar dimnjaka u ulici Braće Radić

 

I još je jučer oko 14:30 h policija dobila dojavu o padu 28-godišnjeg muškarca s motocikla u šumi, u Hartju. Prilikom pada motociklist je zadobio tjelesne ozljede dok na motoru nema štete.

Na kraju svog izvješća, jaskanski plavci koji su, dakle, imali pune ruke posla ovog vikenda, dostavili su i rezultate pojačanog nadzora prometa, odnosno tradicionalne vikend akcije tijekom koje su utvrđena 2 prekršaja vozača pod utjecajem alkohola, 5 prekršaja brzine i 11 drugih prekršaja.

FOTO
DVD Jastrebarsko

Slična tema:

Back to top button