192/193 infoVijesti

Čak osmero ozlijeđenih u prometnim nesrećama, među njima i troje djece

O prometnoj nesreći koja se dogodila u Jastrebarskom u petak u kasnim večernjim satima, 15 minuta prije ponoći, a koja je bila jedna od težih u našem gradu u posljednje vrijeme, jaskanska policija izvijestila je krajnje šturo, citiramo:

“u 23,45 sati prometna nesreća sa ozlijeđenim osobama u gradu Jastrebarsko, gdje je došlo do sudara između dva osobna vozila kojom prilikom su četiri učesnika zadobili tjelesne ozljede.”

Ovakve skromne informacije zapanjujuće su jer su na intervenciji bili i jaskanski vatrogasci, njih čak 12, i koji navode da je uslijed prometne došlo do zapaljenja jednog od automobila. Na intervenciju je, dakle, izašlo 12 vatrogasaca s navalnim vozilom, autocisternom i kombi vozilom što je i potkrijepljeno fotografijama.

foto, DVD Jastrebarsko:

A fotografije s mjesta nesreće stigle su u naše uredništvo od susjeda i ljudi koji su naišli na prometnu nesreću, a prema čijim se navodima doznaje da se jedan automobil kretao ulicom Bana Josipa Jelačića iz smjera Jastrebarskog prema naselju Donja Reka, dok je drugo vozilo izlazilo iz Mladinske ulice.

Osobi za izvještavanje javnosti U PP Jastrebarsko mailom smo poslali upit o detaljima nesreće jer se u izvješću ne spominju informacije koje javnost itekako zanimaju – kako je došlo do sudara, kojom brzinom se vozilo kretalo, koliko se ukupno osoba nalazilo u vozilima, kao i rezultate alkotestiranja,…

foto, slušatelj i čitatelj

 

foto, slušatelj i čitatelj

 

Odgovor koji smo dobili prenosimo u cijelosti:

dopuna priopćenja by Radio Jaska on Scribd


U svakom slučaju, posljedica nesreće su četiri ozlijeđene osobe, a mjesto radnje bila je ulica Bana Jelačića, u žargonu često i dalje nazivana ‘Rečka cesta’, na kojoj vozači ‘vole stisnuti’ papučicu gasa i koju mnogi smatraju ‘cestom smrti’ jer se na tom potezu dosad dogodilo puno prometnih nesreća.

Troje djece ozlijeđeno u teškoj prometnoj nesreći u Donjoj Zdenčini

U subotu oko 18:45 sati u Donjoj Zdenčini je došlo do prometne nesreće u kojoj je ozlijeđeno troje djece. Naime, 34-godišnjak pod znatnim utjecajem alkohola (2,33 promila), upravljao je teretnim automobilom marke VW Caddy zagrebačkih registarskih oznaka krećući se kolnikom Cvjetne ulice. Dolaskom do kućnog broja 25 izgubio je nadzor nad vozilom, sletio s ceste na travnatu površinu i potom naletio na betonski stup.

U prometnoj nesreći dvoje djece iz vozila je teško ozlijeđeno, a jedno je zadobilo lakše tjelesne ozljede. Liječnička pomoć pružena im je u Klinici za dječje bolesti Zagreb. Nad vozačem je provodeno kriminalističko istraživanje nakon kojega je ovaj nesavjesni 34-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu – navodi PU Zagrebačka detalje nesreće koja se dogodila na postajnom području PP Jastrebarsko.

Pored navedenih prometnih nesreća koje su rezultirale dakle sa čak sedam ozlijeđenih osoba, još se jedna dogodila u petak oko 17:10 sati u Jastrebarskom gdje je došlo do sudara između dva osobna vozila kojom prilikom je jedan sudionik zadobio tjelesne ozljede.

foto, slušatelj i čitatelj

 

Pas ugrizao biciklista, u akciji 14 prekršaja

U petak je nešto prije 10 h policija dobila dojava o držanju životinje bez nadzora vlasnika na pisarovinskom području, gdje je pas ugrizao 51-godišnjeg biciklistu. Nakon što je utvrđen i pronađen vlasnik psa, naplaćena mu je novčana kazna.

Od ostalih zbivanja na području PP Jastrebarsko tijekom proteklog vikenda u subotu ujutro je zaprimljena je dojava o požaru kontejnera na groblju u Klinča Selu koji su ugasili članovi tamošnjeg DVD -a, a prilikom događaja srećom nije bilo ozlijeđenih osoba niti je nastala materijalna šteta. U subotu prijepodne jaskanska policija je dobila i dojavu o oštećenju plastične vodovodne cijevi u Prhoću te dojavu o sječi i krađi više komada stabla bukve u mjestu Lučelnica od strane 38-godišnjeg muškarca.

I na kraju su jaskanski plavci još izvijestili o rezultatima tradicionalne vikend prometne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača u kojoj je utvrđeno ukupno 14 prekršaja, 2 zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 8 zbog prekoračenja dopuštene brzine vožnje i 4 ostala prekršaja.

Povezane vijesti

Back to top button