192/193 infoVijesti

Četiri požara na otvorenom, u tijeku i policijska vikend akcija

Spaljivanja korova na otvorenom prostoru nastavila su se i zadnjih dana a dio njih izazvao je požare. Tako su se četiri dogodila u četvrtak poslijepodne na širem jaskanskom području. Gorjelo je na dvije lokacije u Donjoj Kupčini, te u Bregani Pisarovinskoj i Jastrebarskom.

U četvrtak oko 16 sati došlo do požara suhe trave i niskog raslinja Donjoj Kupčini, gdje je pola sata kasnije na lokaciji u blizini groblja, planuo novi požar kada se uz suhu travu zapalilo i visoko raslinje. Oba požara ugasili su članovi DVD-a Donja Kupčina.

Oko 18:30 sati suha trava i nisko raslinje zapalili su se u mjestu Bregana Pisarovinska. Taj su požar ugasili članovi DVD-a Pisarovina.

A malo prije 19 sati zaprimljena je dojava o požaru suhe trave i niskog raslinja i u gradu Jastrebarskom. Na ovom požarištu intervenirali su članovi DVD-a Jastrebarsko.

Prilikom ovih događaja nije bilo ozlijeđenih osoba niti je nastala materijalna šteta.

Istog dana oko 13 sati dogodila se i  prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u mjestu Izimje, gdje je došlo do sudara između četiri osobna vozila kojom prilikom je jedan od učesnika zadobio tjelesne ozljede.

A tijekom vikenda na području Policijske uprave zagrebačke, tako i na području Policijske postaje Jastrebarsko, provodi se pojačan nadzor vozila i vozača, a zbog povećanog broja prometnih nesreća s poginulim sudionicima u prometu, kao i u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, prvenstveno prekoračenja dopuštene brzine vožnje, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenja sigurnosnog pojasa, kao i drugih prekršaja, poglavito koji direktno utječu na posljedice prometnih nesreća.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close