Jaska i okolicaVijesti

Održana Diplomatska berba u Jastrebarskom | foto, audio

Domaćin berbe bio je predsjednik Zoran Milanović

50-tak stranih diplomata, šefova diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Republici Hrvatskoj, boravilo je jučer u Jastrebarskom i na Plešivici, gdje je na imanju i u vinogradu obitelji Korak održana Diplomatska berba.

Domaćin veleposlanicima, sudionicima Diplomatske berbe, među kojima je bio američki veleposlanik Robert Kohorst, bio je Predsjednik Republike Hrvatske – Zoran Milanović:

 

Dobrodošlicu u vinorodni jaskanski kraj, veleposlanicima u Republici Hravatskoj poželio je i gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel. Učinio je to najprije u perivoju dvorca Erdödy, gdje su se visoki uzvanici okupljali, a potom i na imanju obitelji Korak.

 

 

Osim Predsjedniku, gradonačelnik je zahvalio i obitelji Korak na čijem se imanju ovogodišnja Diplomatska berba održavala:

 

Diplomatska berba u Jastrebarsko se vratila nakon šest godina. Prva je održana 2010. u vinotočju obitelji Tomac, godinu kasnije na imanju Šoškić, treća berba bila je kod Jagunića i posljednja, 2013. ponovo kod Tomca. Domaćin veleposlanicima bio je tadašnji predsjednik Ivo Josipović. Za mandata Kolinde Grabar Kitarović Diplomatske berbe nije bilo, a sada se sa Zoranom Milanovićem vratila na velika vrata. Za tu priliku, posebno šarmantno uređeno imanje obitelji Korak (s plešivičkom tradicijom i kreativnom kuhinjom s autorskim potpisom), kao i čarobni krajolik, nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

Veleposlanici su bili više nego ugodno iznenađeni, a prije nego što su se prepustili eno i gastro užicima, riječi dobrodošlice uputio im je domaćin Velimir Korak poželjevši im..

 

A da će opet doći na Plešivicu rekla nam je švedska veleposlanica, inače hrvatskih korijena, Diana Helen Madunic, oduševljena tradicijom berbe grožđa.

Milanović nije birao riječi u komentaru na nacionalne aktualnosti

Nakon “Diplomatske berbe” kojoj je domaćin bio predsjednik Zoran Milanović, iz Jastrebarskog, odnosno s Plešivice, svi novinarski izvještaji sveli su se isključivo na njegove izjave u kojima nije birao riječi prilikom komentara afere Janaf i kritika na račun saborskih zastupnica Dalije Orešković i Marijane Puljak. One su, podsjetimo, u utorak ispred kluba Dragana Kovačevića u Slovenskoj ulici u Zagrebu izvele performans nalijepivši tablu s natpisom “Ured predsjednika RH” što predsjednik Milanović najprije nije htio komentirati, no dan kasnije na Plešivici je izbacio sve iz sebe što misli o njima.

 

S Orešković se kao premijer nisam htio ni susresti da se ne bi ostavio dojam da utječem na nju, rekao je između ostalog Zoran Milanović za jučerašnje Diplomatske berbe.

 

“Obrisač” je dobila i Marijana Puljak:

 

 

Back to top button