Jaska i okolicaVijesti

“Doživi kulTuru potpuno drugačije”, održana završna konferencija projekta

Završnom online konferencijom ovoga su tjedna predstavljeni rezultati EU projekta pod nazivom “Baština Jaske i Črnomlja također može biti ˈcoolˈ. Za sve”.

Grad Jastrebarsko kao nositelj projekta, u suradnji s Općinom Črnomelj i partnerima Turističkom zajednicom grada Jastrebarskog, Fakultetima za elektrotehniku i arhitekturu u Ljubljani, Razvojno informacijskim centrom Bela krajina, međunarodnim sveučilištem Libertas te pridruženim partnerima, projekt provodi od ljeta 2018. godine.

Projekt kulTura službeno završava s provedbom krajem ove godine, a tim povodom Grad Jastrebarsko i Općina Črnomelj, u četvrtak su organizirali njegovu završnu konferenciju koja je zbog aktualnih epidemioloških okolnosti održana online.

Za završne konferencije projekta kulTura predstavljena je i turistička ponuda, kako sa slovenske, tako i s naše strane, pa se tako primjerice moglo vidjeti kako nastaju pereci u Črnomlju, nakon čega se predstavio i naš vinar i vinogradar Josip Braje. Prekogranična tura kulTura obuhvaća ukupno 28 turističkih lokaliteta, a izrađen je i promotivni video.

Projekt kulTura, u okviru Programa suradnje Interreg V A Slovenija – Hrvatska 2014. – 2020. sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 1.316.243,02 eura, od čega sufinanciranje iz EU sredstava iznosi 85% odnosno 1.118.806,54 eura, dok vlastita uložena sredstva partnera na projektu iznose 15%, što iznosi 197.436,48 eura.

Sličan sadržaj

Back to top button