Jaska i okolicaVijesti

Na Gornjoj Reki obilježen blagdan sv. Florijana i Dan vatrogastva

Na Gornjoj Reki je prošlog utorka svečano obilježen blagdan sv. Florijana i Međunarodni dan vatrogasaca.

Ovogodišnji domaćin prigodne svečanosti bio je DVD Gornja Reka uz pratnju DVD-ova Plešivica i Vranov dol koji su svečanim mimohodom i misom zadušnicom obilježili ovaj značajan datum za sve vatrogasce.

Nakon svečanog postrojavanja koje je predvodio zapovjednik DVD-a Gornja Reka Ljubomir Čeh, okupljeni su vatrogasci prisustvovali misi zadušnici koju je služio vlč. Stjepan Halužan, a nakon toga okupljene vatrogasce je pozdravio i predsjednik DVD-a Gornja Reka Ivan Ciglar.

“Iznimno sam ponosan što i ove godine nastavljamo tradiciju okupljanja naših prijateljskih DVD-ova, iako zbog aktualnih prilika u smanjenom broju. Nadam se da će sljedeća godina donijeti promjene koje svi željno očekujemo kako bi ovu svečanost mogli upriličiti onako kako tradicija nalaže. U ovim izazovnim vremenima epidemije i potresa naši vatrogasci diljem Hrvatske pokazali su svoju hrabrost i požrtvovnost, baš kako ih je svojom žrtvom naučio njihov nebeski patron, sveti Florijan. Zahvaljujem kolegama iz DVD-u Plešivica i Vranov dol na dolasku kako bi zajedno proslavili današnji dan. Braćo i sestre vatrogasci, čestitam vam naš blagdan sv. Florijana i Međunarodni dan vatrogastva.” – poručio je zaključno u svom obraćanju predsjednik DVD-a Gornja Reka.

“Želja da se pomogne drugome i dalje gori u srcima 2.640 hrvatskih profesionalnih i 27.500 dobrovoljnih vatrogasaca, te preko 126.000 članova vatrogasne organizacije koji djeluju kroz 95 profesionalnih vatrogasnih postrojbi i 1.792 dobrovoljna vatrogasna društva.” – podsjećaju iz DVD-a Gornja Reka.

Foto
DVD Gornja Reka

Povezane vijesti

Back to top button