SportVijesti

Jaskanac Davorin Štetner novi predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Naš sugrađanin Davorin Štetner izabran je za novog predsjednika Hrvatskog auto i karting saveza.

Odlučeno je tako na HAKS-ovoj nedavno održanoj skupštini kojoj je prethodila ostavka Matka Bolanče, čiju će funkciju predsjednika Štetner obnašati najmanje dvije godine koliko je preostalo do kraja mandata aktualnom vodstvu saveza.

38-godišnji Štetner posljednjih je osam godina član Upravnog odbora HAKS-a, a u izboru za novog predsjednika bio je jedini kandidat.

“Hvala svima na velikoj podršci i povjerenju te gotovo jednoglasnom izboru. Želim napredak oktanskom sportu i borit ću se za svakog kvalitetnog organizatora utrka i vozača, a u Svjetskoj automobilističkoj federaciji za Hrvatsku”  – poručio je Davorin Štetner, novi predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza te dodao: “Kvalitetni organizatori su nam najvažniji. U fokusu će biti i karting jer karting je temelj ovog sporta. Moramo jačati naša karting natjecanja, kako bismo imali svijetlu budućnost. Vozačima treba pomoći jer svi znamo da su karting i automobilizam izuzetno skupi sportovi.”

Inače, Štetner se prvi put pojavio u automoto svijetu 2011. godine kada je otkupio prava na prijenose Formule 1 u Hrvatskoj. Osam godina kasnije direktor je Kreator Grupe, unutar koje djeluju portal GP1 i kanal Kreator TV – specijalizirani za praćenje domaćih automoto natjecanja. Obnaša i funkciju predsjednika Hrvatske mreže poslovnih anđela – CRANE, član je Vijeća za gospodarska pitanja predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović te član Upravnog odbora European Business Angels Network – EBAN.

Back to top button