SportVijesti

Svjetska reli elita idući tjedan stiže u naš kraj, najavljuje Davorin Štetner

Automobilistički događaj godine u Hrvatskoj, svjetska reli elita te najprestižnije natjecanje ovog tipa u svijetu idućeg tjedna stiže i u naš kraj.

Naime, WRC Croatia rally 2021., utrka Svjetskog prvenstva rallyja po prvi će se put održati u Hrvatskoj od 22. do 25. travnja. Ljubitelji adrenalina i automobilizma doći će na svoje jer se rally sastoji od 22 brzinska ispita, a vozi se na trasi dugoj preko 1.200 km koja prolazi kroz Grad Zagreb te Zagrebačku, Karlovačku i Krapinsko-zagorsku županiju.

Najbolje reli posade svijeta već su počele s testiranjima hrvatskog asfalta kako bi narednog tjedna skupili bodove za Svjetsko prvenstvo u reliju pri čemu je Hrvatska treća etapa u ovogodišnjem kalendaru prvenstva i vrlo karakteristična jer se radi o prvom potpuno asfaltnom reliju ove sezone, a brojne promjene asfaltne podloge iziskivat će od ekipa prilagodbu podešenja vozila i pronalazak optimalnih guma. U organizaciju ovog spektakla uključen je i naš sugrađanin Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza i upravljačkog odbora Croatia rallya:

 

 

Dolazak u Hrvatsku najavili su najvažniji ljudi svjetskog sporta predvođeni predsjednikom FIA-e Jeanom Todtom, a Hrvatsku očekuje nevjerojatna medijska promocija na svjetskoj razini jer s događaja izvještavaju brojni najjačih svjetskih medija, kaže Štetner i dodaje da će se voziti i na području Krašića te Žumberka.

 

 

Ukupno je za Croatia Rally potvrđen nastup 68 posada, a Hrvatska će imati nekoliko predstavnika: Viliama Prodana, Martina i Krešimira Ravenščaka, Ivicu Siladića, Matea Butorca i Željka Magličića dok je nastup legendarnog Nike Pulića upitan zbog zdravstvenih razloga rekao nam je Davorin Štetner te zaključno dodao:

 

Raspored startova brzinaca (ceste se zatvaraju 3h prije brzinskih ispita Croatia Rallyja)

 

Cijeli razgovor s Davorinom Štetnerom iz našeg etera možete poslušati u nastavku:

Foto
Mario Pavlović
Back to top button