OstaloVijesti

Jaskanski “Mali prstići” opet u akciji; uništavaju, šaraju i gađaju jajima

Već duže vrijeme skupina mladića, za sada nepoznatih identiteta, čini razno razne nepodopštine po našem gradu, a sada smo na red došli i mi. Tijekom prošle noći su, naime, išarali i poprilično poružnili banner na ulaznim vratima u prostorije Radio Jaske na glavnom gradskom trgu.

Kakve to osobne frustracije nekoga dovode da se iskaljuje na komadu platna, pitanje je na koje je jako teško dati odgovor, no to je samo najnovija gadost koju su Mali prstići učinili u Jastrebarskom.

Prve ‘operacije’ (vrlo vjerojatno njihove) u našem gradu datiraju još iz srpnja 2017. kada su uništili sadnice cvijeća na klupicama kod gradskog groblja, a mjesec dana kasnije i kod potoka na ulazu u jaskanski park.

klupice u blizini Gradskog groblja
ulica Zrinsko Frankopanska u blizini parka

Tada su iz Gradske uprave uputili apel svim građanima: “U posljednje vrijeme sve više smo svjedoci krađe sadnica i cvijeća koje preko noći netragom nestaju, što zasigurno nikome ne može služiti na čast. Slučaj je prijavljen PP Jastrebarsko, a Grad Jastrebarsko ovim putem apelira na sugrađane ukoliko vide da netko namjerno čupa, devastira ili krade cvijeće, da počinitelja prijave policiji ili komunalnom redaru, s ciljem kako bi naša Jaska i dalje ostala u cvijeću, a ne bez cvijeća.”

Teško je nabrojati svako devastiranje javne površine koje se od tada dogodilo, no izdvojit ćemo dvije ovogodišnje, također na ulazu u park, u svibnju i lipnju.

svibanj 2018.
lipanj 2018.

Uz objavljene fotografije, iz gradske tvrtke Ceste Jastrebarsko, koja brine o uređenju zelenih površine, su napisali: “I nije trebalo dugo čekati da počne vandalizam na nedavno postavljene teglice sa cvijećem koje ukrašavaju mostove i javne površine! Svjedoci smo da je i prijašnjih godina bilo istih situacija, stoga se postavlja pitanje – koji je razlog toga!?”

Vandalizam se nastavio i u predbožićno vrijeme. Pred desetak dana su, naime, u perivoju dvorca Erdödy potrgani i anđeli.

facebook/A.B.

Nakon što su na društvenim mrežama javno objavljene fotografije potrganih anđela, nije trebalo dugo čekati reakcije korisnika facebooka:

ANAMARIJA: Zasto?!Cemu?! Za koga il protiv koga?! Alkohol?! Odgoj?! Zar bas svake godine?! niste se nista naucili?! Di je kultura ponasanja 🤔😠 Dragi moji Jaskanci sutra cemo obavit popravak jer danas nazalost zbog nedostatka materijala isto ne mozemo popraviti

GORDANA: Baš ono ZAŠTO? Stvarno jadno! JADNO!!! Stvarno N I J E smiješno! Di je ono poštovanje za tuđi trud? Gdje? Žalosno!

MARINA: Sve krece od doma….fali kucnog odgoja nista drugo

KATARINA: Nikada mi ovo nece biti jasno?!. Ne kuzim?!…sta netko time dobi?! Sad si je on/ona faca, vazna ili sta….naprosto ne kuzim ..

VERICA: A joj zbilja totalne budaletine sve uništit al za dobrobit Jaske se ne potrudit ništa napravit ako već ništa ne naprave al što se drugi potrude napravit ne diraj ostavi kak je bilo trebalo bi takvim prepelat kakvu žicu pod naponom pa kad dodirnu se osvjeste da kaj ni za dirat ne diraju

IVA: Ne mogu vjerovati! Prežalosno!

JELENA: Žalosno … nemam riječi

IVAN: Ne znam kako im nije žao tih anđela. Pa da sam ja to kao klinac napravio, meni bi stari noge potrgal

A neki su napisali ideje kako im stati na kraj:

KREŠIMIR: Pričekat ih iza drveta…

ZDENKA: Kamere…

MARIJANA: Eh da, kaj se čudimo ,ako razbijaju po školi,oko nje i učitelje i profesore onda je ovo samo usputna folirancija. Kamere svuda i definitivno strože odgojne mjere i društveno korisni rad pa nek vidi gamad neodgojena kaj znači bahatiti se…..

Osim iskaljivanja na nedužnim sadnicama cvijeća, anđelima i platnima, u našem gradu zabilježene su i ozbiljnije stvari.

Jedan naš slušatelj koji je inzistirao na anonimnosti, nedavno je bio žrtva napada jajima. “Vozio sam se autom kraj ‘gornjeg vrtića’ i skrenuo desno prema groblju. Kad sam došao do dijela s klupicama automobil su mi zasula jaja. Stao sam i pogledao nadesno i uočio skupinu klinaca ‘kod partizana’ (spomenik na prilazu k groblju op.a.). Zaustavio sam auto i krenuo preskočiti ogradu prema njima, no odmah su se razbježali u mrak u različitim smjerovima. Ne mogu vjerovati da balavci sa svojim malim prstićima rade takve gluposti.” – rekao nam je slušatelj koji na kraju nije pretrpio materijalnu štetu, osim vremena i novca potrebnih za oprati automobil, no dao nam je ideju kako nazvati ovu skupinu vrlo nekulturne i neodgojene balavurdije.

Radio Jaska poziva sve slušatelje, čitatelje i pratitelje na društvenim mrežama, ako naiđu na vandale u činu, neka ih snime i videozapis nam pošalju u Facebook ili Instagram inbox, na Radio Jaska Whats app/Viber broj 097 763 18 71 ili mailom na web@radio-jaska.hr.

Videozapis ćemo javno objaviti. Garantiramo anonimnost pošiljatelja.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close