192/193 infoVijesti

Jaskanski plavci izvještavaju o puno vikend događaja, pronađen i mrtav muškarac

U petak tri, u subotu četiri i nedjelju pet događaja zbilo se na širem jaskanskom području zbog kojih je policija morala obavljati očevide.

Najteži slučaj je subotnji pronalazak mrtvog 62-godišnjeg muškarca u obiteljskoj kući u mjestu Repišće, za kojega je mrtvozornik utvrdio da je preminuo prirodnom smrću.

Jučer poslijepodne dogodila se nesreća na radu u Donjem Desincu, gdje je 23-godišnji radnik prilikom smještaja vozila u kvaru na vozilo vučne službe zadobio tjelesne ozljede. U Domagoviću se dogodila krađa lovačke kamere i veće količine krumpira s njive, a u Dragi Svetojanskoj ukradena je miješalica za beton.

U ugostiteljskom objektu u gradu Jastrebarskom u subotu predvečer dvojica muškaraca sukobili su se, najprije verbalno a potom i fizički, a u Lijevom Sredičkom 21-godišnjoj ženi putem aplikacije “Messenger” prijetila je poznata osoba. Osim prijetnje, u Lijevom Sredičkom bilo je i vatre. Tamo su se, naime, zapalili suha trava i nisko raslinje, a požar su uspješno ugasili članovi DVD-a Lijevo Sredičko.

Dogodile se i tri prometne nesreće

Protekli vikend obilježile su i tri prometne nesreće. U Malunju je nepoznati vozač uslijed obilaženja parkiranog vozila udario u to vozilo i nakon toga se udaljio, a slično se dogodilo i u Donjoj Zdenčini, gdje je 70-godišnji vozač uslijed nepropisnog kretanja, svojim vozilom udario propisno parkirano vozilo. U Jastrebarskom je, pak, nepoznati vozač uslijed ne držanja smjera sredinom obilježene prometne trake, udario u vozilo iz suprotnog smjera, nakon čega se udaljio.

Tijekom nadzora prometa, policija je u mjestu Klinča Sela zatekla 32-godišnjeg muškarca koji je s teretnim vozilom prevozio metalni otpad, bez potrebnog odobrenja Ministarstva zaštite okoliša i prirode za skupljanje otpada, a u Lijevom Sredičkom su plavci zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 38-godišnji vozač pod utjecajem alkohola (izmjereno mu je 1,07 pomila) i to dok mu je izrečena zabrana upravljanja. Priveden je u Policijsku postaju gdje je zadržan do otriježnjenja, a zaradio je i optužni prijedlog.

Ovom danas podužem vikend policijskom izvješću dodajmo još i podatak da je tijekom pojačanog nadzora vozila i vozača tijekom vikenda, na području Policijske postaje Jastrebarsko utvrđeno ukupno 16 prekršaja: 1 vozač bio je pod utjecajem alkohola, jedan je vozio a bio je pod zabranom, 11 ih je prekršaje zaradilo zbog nedopuštene brzine, a 3 prekršaja policija svrstava u kategoriju “ostali” prekršaji.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close