192/193 infoVijesti

U Donjem Desincu u dva navrata pronađena droga

U utorak je jaskanska policija bila uspješna u pronalaženju droge i to u dva navrata. Naime u 14:40 sati policijski službenici su u mjestu Donji Desinec prilikom nadzora prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 33-godišnji muškarac kod kojeg je pronađena mješavina zelene biljne materije karakterističnog izgleda na opojnu drogu marihuanu, tablete ecstasy i bijela praškasta tvar nalik na drogu amfetamin, da bi samo sat i pol kasnije također u Donjem Desincu policijski službenici ponovo u prometnom nadzoru zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 27-godišnji vozač kod kojeg je isto pronađena mješavina zelene biljne materije karakterističnog izgleda na marihuanu. Dvojac je priveden u PP Jastrebarsko i slijedi im Optužni prijedlog.

Jučer su jaskanski plavci imali četiri intervencije. U 6 ujutro se dogodio nalet osobnog vozila na divlju životinju-
lisicu u gradu Jastrebarskom, nešto prije 13 sati zaprimljena je i dojava o požaru suhe trave i niskog raslinja u mjestu Donja Kupčina, a požar su ugasili pripadnici DVD-a Donja Kupčina. Prilikom događaja nije bilo ozlijeđenih osoba niti je nastala materijalna šteta.

Navečer iza 20 h prometna nesreća s materijalnom štetom dogodila se u Jastrebarskom, gdje je 30-godišnji vozač uslijed vožnje unazad udario u metalnu oblogu stupa krova pa je nastala materijalna šteta. Još je u 21:35 sati zaprimljena i dojava o naletu osobnog vozila na divljač-divlju svinju u mjestu Črnilovec.

Policija podsjeća i kako se povodom početka nove školske godine provodi akcija “Poštujte naše znakove”, kako bi se postigla što veća sigurnost djece na cesti, tj. zaštita i sprečavanja ugrožavanja njihovih života. Povodom akcije policijski službenici Policijske postaje Jastrebarsko pojačano će obavljati kontrolu prometa u zonama škola i sankcionirati prometne prekršaje prema nediscipliniranim vozačima, odnosno prema vozačima koji ne poštuju prometne propise, a poglavito prekršaje ne poštivanja prednosti prolaska pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu, nepoštivanje ograničenja brzine, nepropisno parkiranje vozila, a osobito na nogostupu i pješačkim prijelazima, kao i druge prometne prekršaje.

“Stoga upozoravamo sve sudionike u prometu, a posebice vozače da se pridržavaju prometnih propisa kako bi se povećala sigurnost svih sudionika u prometu, a poglavito djece.” – poruka je iz PP Jastrebarsko odakle još prenosimo i informaciju kako se danas na području cijele PU Zagrebačke pa tako i na našem, provodi pojačani nadzor vozača na dva kotača, dakle motocikala, mopeda i bicikala s posebnim naglaskom na prekršaje specifične upravo za tu kategoriju vozila.

Sličan sadržaj

Back to top button