192/193 infoVijesti

Jedan mladić ‘pao’ u Draganiću s 200 kg marihuane, a drugi istu vrstu droge uzgajao iza kuće u Jaski

Za pojačanog nadzora vozila i vozača koje je jaskanska policija provodila tijekom vikenda, utvrđeno je ukupno 11 prekršaja: sedam zbog prebrze vožnje, 2 prekršaja zbog pijanstva i dva ostala prekršaja.

Jučer rano poslijepodne, u Donjem Desincu zaustavljen je 54-godišnji muškarac koji je s teretnim vozilom prevozio metalni otpad bez odobrenja Ministarstva zaštite okoliša i prirode za skupljanje otpada. U subotu oko podne, u Kupincu je ukraden novčanik s raznim predmetima iz osobnog vozila koje je bilo parkirano na tamošnjem groblju. Kako se provalne krađe iz automobila vrlo često događaju oko blagdana Svih svetih, policija je pozvala građane na dodatni oprez i samozaštino ponašanje.

U Jaski uzgajao marihuanu iza kuće

Više komada posađenih stabljika konoplje (marihuane), pronašla je prošlog petka jaskanska policija temeljem prikupljenih informacija. 20-godišnji mladić nabavio je sjemenke mariuhane, koje je potom posadio u plastične kante i ostavio ih u šumi iza svoje kuće na području Jastrebarskog gdje ih je dalje uzgajao radi daljnje preprodaje – izvijestila je PU zagrebačka. Nakon dovršenoga kriminalističkog istraživanja, protiv njega je podnijeta kaznena prijava.

‘Pao’ u Draganiću s 200 kila

24-godišnjak je u kombi vozilu u subotu autocestom A1 prevozio skoro 200 kilograma cannabis marihuane, no, u Draganiću je otkriven. Naime, na odmorištu autoceste A1 u Draganiću, policijski službenici Ravnateljstva policije zaustavili su u subotu kombi vozilo zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 24-godišnjak, te pregledom unutrašnjosti vozila uočili više torbi ispunjenih nepoznatom materijom, za koju se posumnjalo da bi se moglo raditi o drogi cannabis marihuani.

Daljnje postupanje preuzeli su policijski službenici Policijske postaje Karlovac, koji su temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Karlovcu, izvršili pretragu vozila kojom prilikom je u više torbi pronađeno više paketa s ukupno 199,2 kilograma zelene biljne materije, za koju je preliminarnim testiranjem utvrđeno da se radi o drogi cannabis marihuani, a za koju se sumnja da je bila namijenjena neovlaštenoj prodaji ili neovlaštenom stavljanju u promet.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama 24-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, te će uz kaznenu prijavu, biti predan nadležnom državnom odvjetništvu.

U ovoj godini ovo je najveća pojedinačna zapljena te vrste droge na karlovačkom području, a ujedno ovo je još jedan u nizu rezultata aktivnosti policije koje se provode s ciljem podizanja razine sigurnosti i sprečavanja nezakonitih radnji.

Foto
PU Karlovačka

Povezane vijesti

Back to top button