192/193 infoVijesti

Jezivo otkriće u Brezariću kraj Jastrebarskog, živio s mrtvom majkom tjednima

Užas kod Jaske, Šokantno otkriće kod Jastrebarskog, Jeziv prizor kod Jaske…. samo su neki od novinskih napisa koji pišu o pronalasku mrtve 85-godišnje žene čiju smrt sin nije tjednima prijavio, nego je nastavio živjeti pored njenog tijela, sve dok leš krajem prošloga tjedna nije pronašla njena nećakinja.

Jaskanska policija, tek je kratko izvijestila da je u petak prijepodne, nešto iza 10 sati, zaprimila dojavu o pronalasku mrtve 85-godišnje žene u kući u mjestu Brezarić, te da je na mjesto događaja izašao mrtvozornik, no brojni mediji donose informaciju da je sin tjednima skrivao smrt majke i susjedima govorio da je kod unuka u Zagrebu.

Leš starice pronašla je njena nećakinja preminule, te je pozvala policiju koja je konstatirala da nema znakova nasilne smrti, a budući da je tijelo već bilo u visokom stupnju raspadanja, prevezli su ga na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu na obdukciju kako bi se utvrdio uzrok i točno vrijeme smrti.

Prema pisanju Večernjeg lista, koji se poziva na neslužbene informacije, žena je preminula početkom srpnja, a sin koji je skrivao njezinu smrt prevezen je u psihijatrijsku bolnicu. Večernji piše i da je nećakinja preminule žene redovito dolazila kupati je, prati, presvlačiti, čistiti, donijeti katkad jesti…no, u zadnja dva tjedna, zbog dvije tragedije koje je doživjela, nije dolazila i nije znala što se događa. Teta je, kaže, imala prije nekih tri godine moždani udar zbog kojeg je teže govorila, no, mogla je normalno hodati i kretati se.

“Ne razumijem kako susjedi nisu osjetili smrad? Da nitko prije nije reagirao”, govori nećakinja 85-godišnje žene, koja je u raspadajućem stanju pronađena mrtva u kući u mjestu kraj Jastrebarskog. “Ne znam zašto to nikome nije prijavio. To nitko ne zna”, rekla je nećakinja koja je pronašla tijelo. Susjedi pričaju i da je žena imala mirovinu, dok njezin sin nikad nigdje nije radio.

Osim zbog mrtve žene u Brezariću, tijekom protekloga vikenda policija je morala na još jedan očevid zbog smrtnog slučaja starije žene. Ovaj put radilo se o 90-godišnjoj ženi, koja je preminula u obiteljskoj kući u mjestu Plešivica. Mrtvozornik je utvrdio da je žena preminula prirodnom smrću.

Uz dva smrtna slučaja, policijski su vikend obilježile i dvije prometne nesreće: u petak poslijepodne u Jaski su se sudarili autobus i osobno vozilo, a u subotu prije podne u mjestu Klinča Sela dva osobna vozila. Obje prometne rezultirale su samo materijalnom štetom.

A pojačani nadzor vozila i vozača proveden tijekom vikenda na jaskanskom je području rezultirao s 20 prekršaja: 16 vozača sankcionirano je zbog prekršaja brzine, jedan zbog vožnje pod utjecajem alkohola i 3 zbog ostalih prekršaja.

Iz policijskog vikend izvješća, izdvajamo i informaciju da su u subotu nešto prije 10 sati, policijski službenici u mjestu Čeglje zatekli 32-godišnjeg muškarca za kojim je bila raspisana potraga.

Slična tema:

Back to top button