192/193 infoVijesti

Krađe, prometne, prijetnja i narušavanje reda i mira za blagdanske dane

Za vrijeme blagdanskih dana jaskanska policija evidentirala je 9 događaja i provela akciju pojačanog nadzora vozila i vozača.

U četvrtak je evidentirana krađa benzina na benzinskoj postaji u Jastrebarskom gdje je nepoznati vozač natočio gorivo u spremnik vozila nakon čega se udaljio ne plativši račun u iznosu od 200 kuna. Istog dana ukradene su božićne jelke u mjestu Čeglje, a dogodila se i prometna nesreća a materijalnom štetom u Klinča Selima. Tamo je 24-godišnji vozač upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,04 promila te prilikom slijetanja vozila s ceste udario u betonsku ogradu.

Policija izvještava kako je u četvrtak zaprimljena i dojava o oštećenju vrata metalne ograde u mjestu Gornji Oštrc te dojava o narušavanju javnog reda i mira u Krašiću od strane jednog muškarca kojem slijedi optužni prijedlog.

U petak u 5 sati ujutro u PP Jastrebarsko je stigla i dojava o prijetnji u mjestu Donja Kupčina od strane 22-godišnje muške osobe. Obavljeni su obavijesni razgovori i podnesena je kaznena prijava.

U subotu se dogodio nalet osobnog vozila na srnu u mjestu Čabdin, kao i prometna nesreća s materijalnom štetom u  Jastrebarskom kada je nepoznati vozač s nepoznatim vozilom, uslijed nepropisnog okretanja, udario u parkirano vozilo nakon čega se udaljio u nepoznato.

Nalet na srnu dogodio se i jučer i to u Brleniću.

Jaskanski plavci izvještavaju i o rezultatima pojačanog postupanja, tj. pojačanog nadzora vozila i vozača koje je provedeno preko vikenda na području PP Jastrebarsko, a kojom prilikom je utvrđeno 7 prekršaja brzine i 2 ostala prekršaja.

Dodajmo još kako se danas na području Policijske uprave zagrebačke, pa tako i na području Policijske postaje Jastrebarsko, provodi akcija “Zaštita pješaka” u kojoj se represivno postupa prema vozačima koji ne propuste pješaka koji je već stupio na pješački prijelaz, kao i prema pješacima koji ne prelaze kolnik na predviđenom mjestu za pješake tj. preko pješačkog prijelaza.

“Molimo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih pravila, a sve u cilju povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu.” – apeliraju iz PP Jastrebarsko.

Povezane vijesti

Back to top button