192/193 infoVijesti

MUP kontinuirano provodi akciju “Manje oružja, manje tragedija”

Povodom još jedne dragovoljne predaje oružja, iz jaskanske su policije izvijestili da građani i dalje mogu bez ikakvih sankcija dragovoljno predati razna minsko eksplozivna sredstva, oružje i drugo.

MUP, naime, kontinuirano provodi akciju “Manje oružja, manje tragedija” koja omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja.

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192, nakon čega će na njihove kućne adrese doći policijski službenici u civilu, s vozilom bez policijskih oznaka, koji će takvo oružje preuzeti, te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.

Iz Policijske postaje Jastrebarsko prenosimo i informaciju da njezini službenici i tijekom ovoga vikenda provode pojačan nadzor vozila i vozača.

Svima onima koji sjedaju za volan to je podsjetnik da dodatno paze na prekoračenje dopuštene brzine vožnje, da ne voze ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da obvezno koriste sigurnosni pojas, te da se pridržavaju svih drugih prometnih propisa.

Sličan sadržaj

Back to top button